CSI / Rusia

Moscova a schimbat adresa oficială a ambasadei SUA în Rusia

Rusia a schimbat adresa oficială a ambasadei SUA la Moscova, pentru a-i onora pe separatiştii pro-ruşi din Ucraina. Astfel, prin această metodă, Moscova denunţă sprijinul american pentru Kiev și răspunde, în același timp, unei măsuri similare luate de Statele Unite în privința ambasadei Rusiei la Washington.

„Ambasada SUA în Rusia are o nouă adresă oficială”, a anunţat primăria Moscovei într-un comunicat citat de dpa, potrivit Agerpres.

De acum, misiunea diplomatică a Statelor Unite se află la adresa „Piaţa Republicii Populare Doneţk” nr. 1, numele unuia dintre teritoriile separatiste din Donbasul ucrainean, a cărui independenţă a fost recunoscută de Rusia în luna februarie, cu puţin timp înainte de a ataca Ucraina.

Această denumire a fost dată unei intersecţii până acum anonime, alăturată ambasadei. Numele străzilor care încadrează misiunea diplomatică americană nu au fost schimbate.

Această nouă adresă oficială a fost aleasă după un vot online organizat de autorităţile moscovite şi la care au participat 278.684 de persoane, potrivit comunicatului primăriei.

În context, AFP aminteşte de o măsură similară a SUA. În 2018, o porţiune din bulevardul pe care se află ambasada Federaţiei Ruse în Washington DC a fost redenumită „Boris Nemţov Plaza”, în onoarea opozantului rus asasinat în 2015 chiar în apropiere de Kremlin.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.