Social

Moscova acuză autoritățile de la Chișinău că renunță la neutralitate în favoarea poziției agresive anti-ruse a Occidentului

Republica Moldova ar trece de la statutul de neutralitate stipulat în Constituție la o susținere nesăbuită a poziției agresive a Occidentului, adoptând declarații anti-ruse precum cea votată joi, 2 martie, în Parlamentul de la Chișinău. Declarația a fost făcută de șeful Comitetului internațional al Consiliului Federației, camera superioară a legislativului rus, Grigori Karasin, citat de RIA Novosti și Deschide.md.

„Iarăși vești îngrijorătoare din Chișinău. Continuă deriva R. Moldova de la neutralitatea stipulată chiar în Constituția sa. Astăzi, Parlamentul lor, la inițiativa pro-europeanului Partid Acțiune și Solidaritate a adoptat așa zisa ”Declarație privind agresiunea rusă împotriva Ucrainei”. Acesta este un nou atac la adresa noastră și reprezintă, în fond, susținerea nesăbuită a poziției agresive a Occidentului”, a scris Karasin într-o postare pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta a remarcat că în astfel de acțiuni se întrevede agenda de politică internă adoptată de Chișinău – ”să se aprindă isteria care a fost deja lansată în R. Moldova la sugestia Kievului cu evidentă tentă anti-rusă”.

”În general, toate acestea reprezintă simptome periculoase de instabilitate în politica internă și externă a Republicii Moldova. Vom urmări cu atenție”, a conchis Karasin.

Joi, și MID-ul rus a reacționat la declarația adoptată de Parlamentul Republicii Moldova cu privire la agresiunea rusă în Ucraina.

”Pe 2 martie, parlamentul moldovenesc a adoptat o rezoluție anti-rusă întocmită în spiritul unor acțiuni similare care au fost emise anterior în structurile europene și euro-atlantice și în țările individuale ale UE și NATO. Astfel, deputații au fost de acord cu cele mai odioase declarații ale curatorilor lor occidentali” se menționează în comentariul MID-ului de la Moscova.

Vă amintim că, joi, 2 martie, cu votul majorității deputaților, Parlamentul a adoptat în cadrul ședinței Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Potrivit parlamentarilor, acest act de agresiune fățișă reprezintă o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federația Rusă, prevăzute inclusiv de Carta ONU, Actul final al CSCE de la Helsinki, Carta de la Paris pentru o Nouă Europă, Memorandumul de la Budapesta din 1994 şi de Actul fondator NATO-Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. După gîndirea mongolo rusă ,neutralitatea înseamnă să accepți agresiunea ,provocările și amenințările rusești fără comentarii si opoziție ! S-au dus acele vremuri ! Provocatorii lui Șor și găgăuții vor trebui să plece in Rusia sau să se arunce în Nistru .Vine ziua judecății , se va lăsa cu spînzurătoare in mod sigur . Așazișii comuniști și socialiști ,gunoaie ale Moskovei sînt deja pe lista candidaților la spînzurătoare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *