CSI / Rusia

Moscova amenință Washington. Zaharova: „Pentagonul a dat undă verde atacurilor cu drone pe teritoriul rus”

Joi, 15 decembrie, Rusia a declarat că planurile SUA de a furniza Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot reprezintă o nouă „provocare” și o extindere a implicării militare a SUA în conflictul din Ucraina. Purtătoare de cuvânt a lui Lavrov, susține că politicienii ucraineni vor să lovească Moscova pe fondul susținerii de către Pentagon a atacurilor cu drone în interiorul Federației Ruse.

Maria Zaharova a declarat că Moscova recomandă Washingtonului „să tragă concluziile corecte” din avertismentele Moscovei, potrivit cărora echipamentele militare furnizate de Statele Unite ale Americii ar deveni ținte legitime pentru loviturile cu rachete rusești.

De asemenea, aceasta a mai precizat că SUA nu vor putea să se sustragă responsabilității pentru „acțiunile teroriste ale Kievului”, inclusiv pentru că a îndreptat rachete spre ținte rusești, potrivit agenției ruse de presă TASS.

„Washingtonul, care a devenit practic parte la conflict, nu va putea să se sustragă complicității la teroarea declanșată de regimul de la Kiev împotriva civililor ruși și să se absolve de responsabilitate pentru morțile și distrugerile provocate de armele americane la indicația americanilor”, a declarat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Serghei Lavrov susține că „bombardarea obiectivelor civile de pe teritoriul Rusiei” a fost efectuată la ordinele directe ale Kievului „cu aprobarea SUA, care sunt direct implicate în orientarea sistemelor de artilerie și de rachete și care furnizează informații prin satelit forțelor armate ucrainene”.

„Jurnaliștii americani scriu că Pentagonul a dat undă verde atacurilor cu drone pe teritoriul rus”, a mai susținut Zaharova, adăugând că „inspirați de acest sprijin, politicienii ucraineni își declară deja intenția de a lovi infrastructuri critice în apropierea Moscovei”.

Marți, oficialii americani de rang înalt au declarat pentru The Washington Post că Pentagonul se pregătește să furnizeze Ucrainei un sistem de rachete Patriot, cea mai sofisticată armă de apărare aeriană a armatei americane.

Joe Biden nu a aprobat încă nici acest ajutor, dar ar putea face acest lucru cât de curând, au declarat oficiali americani.

Miercuri, Kremlinul a declarat că sistemul Patriot de apărare aeriană cu rachete pe care SUA s-ar pregăti să îl trimită Kievului ar reprezenta o „țintă legitimă” pentru loviturile sale împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

Administrația președintelui american plănuiește să trimită Ucrainei echipamente electronice avansate care transformă munițiile aeriene neghidate în „bombe inteligente”, capabile să lovească poziții militare rusești cu un grad ridicat de precizie, potrivit unor înalți oficiali americani citați de The Washington Post.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *