CSI / RusiaUcraina

Moscova, foc și pară după ce liderul de la Kiev a decretat ziua de 9 mai – Ziua Europei. „Iuda secolului XXI”

Volodimir Zelenski este numit de Maria Zaharova „Iuda secolului XXI”. Așa a reacționat purtătoarea de cuvânt a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, după ce liderul de la Kiev a decretat ziua 9 mai drept Ziua Europei.

„Ce poate fi mai rău decât un dușman? Un trădător. Iată-l pe Zelenski, Iuda secolului XXI. După ce a anulat Ziua Victoriei pe 9 mai, el și-a trădat strămoșii care au luptat în rândurile Armatei Roșii, care au suferit și au fost torturați în lagărele de concentrare și mers spre victorie. Colaborator al fasciștilor 80 de ani mai târziu”, comentează Zaharova decizia președintelui ucrainean, potrivit Realitatea.md.

Menționăm că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat că 8 mai este ziua comemorării victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, iar 9 mai va fi Ziua Europei în Ucraina. Anterior, evenimentul dedicat UE era marcat în țara vecină în a treia sâmbătă din mai.

„Redăm statului nostru o istorie onestă, fără amestecuri ideologice. Pe 8 mai, majoritatea popoarelor lumii își amintesc de măreția victoriei asupra nazismului. Pe 8 mai, lumea onorează memoria tuturor celor a căror viaţă a fost luată de război. Pe 8 mai, a intrat în vigoare Actul privind capitularea necondiţionată a Wehrmachtului”, a remarcat Volodimir Zelenski.

„Nu vom uita niciodată contribuția poporului ucrainean la victoria asupra nazismului. Și nu vom permite minciuna conform căreia victoria în acel război ar fi putut avea loc şi fără participarea vreunei ţări sau naţiuni. Așa cum atunci am distrus răul împreună, tot așa distrugem şi acum un rău similar. Din păcate, răul a revenit şi, deși agresorul este altul, acesta are același scop – înrobirea sau distrugerea. Atunci, ne-am bazat pe forţa comună a popoarelor libere, iar acum, de asemenea, luptăm împotriva răului împreună cu lumea liberă, împreună cu Europa liberă. Vom învinge! Va fi o zi a victoriei noastre – Ziua Victoriei Ucrainei”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *