Actualitate

Moscova nu dă 2 copeici pe rușii din R. Moldova. Kremlinul vinde Chinei gaz cu 170$

În urmă cu câteva zile, Ministrul de Externe al Rusiei, Lavrov se lamenta în presă că UE și SUA nu permit R. Moldova să aibă „relații normale cu rușii”. În același timp, Moscova șantează energetic Chișinăul.

„Noi susținem integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova și respectăm rezultatele alegerilor parlamentare din iulie 2021. Totodată, este îngrijorător faptul că Washington și Bruxelles se implică în procesele politice din această țară, iar președintelui acestui i-a fost interzis să discute despre dezvoltarea unor relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că, Chișinăul va fi în stare să acționeze independent”, a declarat Serghei Lavrov.


În timp ce Chinezii vor plăti pentru gaz 170$, etnicii și vorbitorii de rusă din R. Moldova vor plăti pentru același gaz printre cele mai mari prețuri din lume. Formal, Rusia mereu s-a prefăcut „îngrijorată” de rușii din RM.

Agenda agresivă a Moscovei, care speră să dinamiteze susținerea pentru M. Sandu prin sărăcirea populației va efect invers. Dacă Moscova va insista să stoarcă moldovenii de ultimii bani în această iarnă, susținerea pentru ruși va scădea la niveluri istorice. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *