Politică

„Motive foarte ciudate”. Ce spune președintele sârb despre interzicerea interpretului Goran Bregović în R. Moldova

Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, a venit cu o reacție după ce muzicianului Goran Bregović nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova și nu a putut cânta la festivalul „Gustar”, care a avut loc în weekend la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Liderul de la Belgrad, care pe 22 august participă la reuniunea de lucru a șefilor de stat și de guvern din sud-estul Europei și Balcanii de Vest de la Atena, unde sunt prezenți și președinta R. Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Voldodimir Zelenski, susține că motivele invocate de autoritățile locale sunt „foarte ciudate”, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

„Nu am avut ocazia să vorbesc cu doamna Maia Sandu despre interdicția de intrare pentru unii cetățeni ai Serbiei în Moldova din motive foarte ciudate. Când am văzut că cineva din publicul moldovenesc este deranjat că Bregović cântă o melodie numită „Kalașnikov”, atunci te oprești și te întrebi ce fel de popor e acesta. Asta este o prostie care vine din rețelele sociale, nu pot să cred că unele țări reacţionează așa”, a spus Vučić.

Vă aamintim că duminică, 20 august, cunoscutul cântăreț sârb Goran Bregovic și trupa sa nu au fost lăsați să intre pe teriotriul Republicii Moldova, după ce au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia urmau să evolueze pe scena Festivalului „Gustar”.

Poliția de Frontieră a explicat că interdicția este aplicată din anul 2022 în privința artistului. Astfel, în acest sens au fost anunțați și organizatorii. La rândul său, Goran Bregovic a transmis un mesaj în care și-a exprimat regretul că nu poate participa la evenimentul muzical.

Menționăm că anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie și ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *