Culinar.md

Cinci motive ca să nu renunți la micul dejun

1. S-a demonstrat în urma unor studii de nutriție că cei care mănâncă dimineața sunt mai slabi. Așadar, dacă v-ați decis să urmați o cură de slăbire, va trebui să vă obișnuiți cu micul dejun.

2. Dacă mâncați dimineață, aveți mai puține „șanse” să faceți un infarct. De ce? Studii medicale au scos la iveală faptul că dimineața, după trezire, sângele are tendința spre coagulare, iar dacă îl mobilizați spre intestine și stomac prin ingerarea de alimente potențialul coagulant scade destul de mult. Statisticile arată că majoritatea infarctelor au loc dimineața, între orele 7 și 12.

3. Dacă luați micul dejun cu regularitate, vă creșteți durata de viață și mortalitatea scade cu 50%. Mai exact, trăiți mult mai mult peste medie și totodată mai sănătos. Se pare că cei care nu mănâncă dimineața au riscuri de îmbolnăvire și scurtare a duratei de viață comparabile cu cele din cazul fumatului.

4.
Mâncarea de dimineață reprezintă cea mai bună sursă de energie, căci tot dimineață sunt secretați o serie de hormoni care interferă cu nutrienții pe care îi găsesc în sânge, ajunși acolo în urma ingerării de alimente. Astfel, veți fi mai eficienți la serviciu, mai bine dispuși și totodată veți avea capacitatea de a efectua efort fizic dublu față de cei care nu obișnuiesc să ia micul dejun. Concomitent, masa de dimineață elimină depresia.

5. Vă va surprinde această afirmație, însă nutriționiștii au ajuns la concluzia că cei care nu iau micul dejun sunt… mâncăcioși. Aceasta pentru că dimineața corpul nu are resursele și nutrienții necesari dezvoltării activităților, iar senzația de foame crește foarte mult pentru a suplini necesarul de nutrienți.

Trebuie să mai știți că la masa de dimineață nu se mănâncă dulciuri decât în cantități foarte mici și la finalul mesei propriu-zise. Sunt recomandate alimentele pe care nu obișnuiți să le mâncați în restul zilei, cum ar fi cerealele cu lapte, brânza etc. De asemenea, nu trebuie să mâncați foarte mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *