Femeia

Muzica sufletului meu

O piesă poate fi mai mult decât muzică. De aceea, fiecare om din viaţa mea, care e lângă mine acum sau care deja face parte din viaţa altora, se asociază cu o anumită piesă. Aşa rămâne etern în sufletul meu – de fiecare dată când aud un cântec mai vechi, surprind imagini ale trecutului pe care demult le dădusem uitării. Muzica este acea baghetă magică care poate da timpul înapoi şi prin ea poţi simţi aceleaşi arome.

Toate vacanţele au piesele lor, aţi observat? Unele îţi aduc aminte de valurile mării, altele – de nopţile din discoteci. Sunt piese care dor ca şi scoicile ce te înţeapă în picior, iar unele sunt la fel de uşoare ca spuma mării. Dar sunt şi cântece surprinzătoare precum darurile de Crăciun sau care-ţi oferă la fel de mult echilibru ca şi glasul mamei tale.

Piesa din clasele primare pe care ai dansat-o cu colegul de bancă, acea piesă care răsuna la întâlnirea cu prima iubire, dar şi cântecul pe care l-ai pus să-l asculţi de zeci de ori pentru a uita prima despărţire – toate sunt scrise deja în ADN-ul nostru muzical. Şi, la un moment dat, când ai nevoie de aprobarea că mergi în direcţia bună, se aud la radio sau pe internet ca nişte vechi prieteni regăsiţi după mulţi ani.

De fiecare dată când dau peste o piesă nouă, o ascult apăsând neîncetat pe butonul „repeat”. Muzica, cuvintele, ritmul, vocea – toate încerc să le asociez cu trăirile de acum. Şi pentru a-mi aduce aminte de zilele prezentului, ascult obsesiv muzica următoarelor cuvinte „Tu îmi arăţi tot de ce poate fi capabilă inima mea / Tu mă remodelezi precum un fluture de origami”. În timp, şi ele vor trezi un zâmbet subtil pe buzele mele. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *