Politică

Natalia Gherman este al şaselea candidat la funcţia de secretar general al ONU

Premierul Pavel Filip a transmis o scrisoarea oficială în adresa conducerii ONU, documentul fiind publicat pe pagina oficială a Organizaţiei, în care scrie că Natalia Gherman este un diplomat de excepţie, iar calităţile sale de lider sunt cunoscute la nivel naţional şi internaţional. În scrisoare se mai menţionează ca reuşite impresionante negocierea şi încheierea Acordului de Asociere dintre Moldova şi UE, şi crearea Zonei de comerţ liber cu Uniunea Europeană.

Concurenţii Nataliei Gherman la funcţia de secretar general al ONU mai sunt directorul general al UNESCO, Irina Bokova, ministrul afacerilor externe şi europene din Croaţia, Vesna Pusić, vicepremierul şi ministru al afacerilor externe şi al integrării europene al Muntenegru, Igor Lukšić, fostul ministru de externe al Macedoniei, Srdjan Kerim.

Examinarea candidaturilor urmează să aibă loc în luna iulie. Mandatul actualului secretar general, Ban Ki-mooon, a început în 2007 şi sfârşeşte la finele anului curent. Până acum niciun secretar general al ONU nu a fost femeie şi nu a reprezentat o ţară din Europa de Est.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *