Actualitate

Nava „Moskva” ar fi fost scufundată cu rachete anti-navă „Harpoon” primite de la Marea Britanie

În timpul vizitei premierului Marii Britanii la Kiev, au urmat anunțuri despre livrări deja consumate de armament greu în Ucraina, printre care s-a vorbit despre zeci de obuziere de distanță lungă și sisteme de rachete anti-navă ”Harpoon”.

Este deja confirmat oficial că nava „Moskva” a fost lovită de două rachete lansate din regiunea Odesa, la aproximativ 180 de km de locul aflării crucișătorului rusesc și s-a scufundat în Marea Neagră.

Harpoon este o rachetă antinavă pentru orice vreme, peste orizont , dezvoltată și produsă de McDonnell Douglas (acum Boeing Defence, Space & Security )

Harpoon-ul obișnuit folosește un radar activ și zboară chiar deasupra apei pentru a evita apărarea.

Racheta Harpoon este cea mai de succes rachetă antinavă din lume și este în serviciu cu forțele armate din peste 30 de țări, potrivit Boeing.

SUA au produs mai multe variante ale rachetei pentru a se potrivi versiunilor lansate pe aer, navă și submarin, în timp ce o modernizează în mod constant.

Baterie Harpoon.

Oficialii din Ucraina pretind că nava „Moskva” a fost lovită cu rachete de tip „Neptun” produse în Ucraina, dar majoritatea experților militari independenți sunt convinși că Forțele Armate ale Ucrainei au folosit rachete anti-navă de tip „Harpoon” primite recent de la Marea Britanie.

Marea Britanie va trimite în Ucraina rachete cu Harpon anti-navă care vor schimba jocul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *