Social

Nesimțire totală! Monumentul Eroilor Români din Florești a fost vandalizat. Poliția caută făptașii

Monumentul Eroilor Români de pe Aleea Victoriei din orașul Florești, a fost vandalizat în seara zilei de duminică, pe 27 noiembrie de către un grup de tineri. 

Inivizii au doborât crucile din piatră, au provocat mai multe daune și nu s-ar fi oprit, dacă o femeie care locuiește în preajmă nu le-ar fi strigat, spunându-le că acțiunile lor sunt fixate de o cameră de supraveghere, transmite Nordnews.

Nicolae Leșanu, șeful Inspectoratului de poliție din Florești, a declarat că oamenii legii caută acum făptuitorii, cazul fiind investigat, după ce o fostă angajată a acestei instituții, Vera Burdea, a depus o plângere în dimineața zilei de luni. Femeii i s-a părut că tinerii erau în stare de ebrietate și că ar fi produs stricăciunile pentru a se „distra”. Polițiștii urmează să identifice făptașii, să determine daunele și să stabilească pedepsele.

„Cu siguranță o să-i găsim, dar ar fi bine ca în acea zonă să fie instalată o cameră de luat vederi”, a mai adăugat Nicolae Leșanu.

Menționăm că Obeliscul Eroilor Români din Florești a fost inaugurat pe 28 iunie 2022 de către Asociația Monumentum” pe locul unui fost cimitir militar românesc din cel de-al Doilea Război Mondial, distrus de sovietici după 1945.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Straniu, dar din cate stiu eu, “monumentele” rusilor, pana acum, nu au fost vandalizate niciodata! Nu cred ca era nimeni beat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *