CSI / RusiaExterne

New York Times: Pentagonul crede că Prigojin folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările

Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost într-adevăr în Rusia în cea mai mare parte a timpului după revoltă, deplasându-se în principal între Moscova și Sankt Petersburg, a declarat pentru New York Times, sub rezerva anonimatului, un oficial al Pentagonului, potrivit BBC.

Conform acestuia, nu este clar dacă Prigojin a venit măcar în Belarus, deoarece se pare că folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările.

Menționăm că la 27 iunie, președintele Lukașenko a declarat că Prigojin se afla în Belarus, subliniind că acest lucru se întâmpla „astăzi”.

La 6 iulie, răspunzând la întrebarea unde sunt staționați acum mercenarii și unde se află Prigojin, Lukașenko a răspuns: „Aceasta este o companie rusă. Așa că întrebarea este clar că nu este pentru mine. Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu este pe teritoriul Belarusului”.

Ulterior, Kremlinul a declarat că „nu au nici capacitatea, nici dorința” de a urmări mișcările fondatorului Wagner. Jurnaliștii i-au cerut secretarului de presă al președintelui rus să confirme că plecarea lui Prigojin în Belarus a fost una dintre condițiile pentru a pune capăt rebeliunii.

Dmitri Peskov a răspuns afirmativ: „Acest lucru a fost discutat”. Întrebat dacă această condiție mai există în continuare, el a refuzat să răspundă. „Nu am nimic nou de adăugat pe acest subiect”, a adăugat Peskov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *