Social

Nicolae Negru: „Am ajuns la momentul în care putem constata eșuarea statului R.Moldova”

”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Am ajuns la momentul în care putem constata eșuarea statului Republica Moldova și nu numai din punct de vedere al securității, al apărării, din punct de vedere economic, social, energetic”, declară editorialistul Nicolae Negru, transmite Știri.md.

Acesta declarații au răsunat în cadrul emisiunii ”Punctul pe AZi”, că e greu să numim un domeniu în care Republica Moldova ”stă de sine stătător în picioare”.

”Avem probleme multiple. Cum au recunoscut și autoritățile noastre, și Maia Sandu, și ministrul de Externe, fără ajutor extern, al României, noi nu am putea rezista. Ca să trecem această iarnă, avem nevoie de peste un miliard. O parte parcă am găsit, suntem asigurați, dar până la sfârșitul iernii mai este. Și iată, în această situație critică, noi trebuie să găsim soluții, sau mai bine zis guvernarea trebuie să găsească soluții, și unde sunt aceste soluții, cele mai apropiate, unde trebuie să ne adresăm, desigur că la București.

România desigur că face anumite lucruri. Noi avem lumină pentru că ne ajută România, avem gaz pentru că ne ajută România, avem această conductă pentru că a dorit România s-o construiască. Lucrurile astea trebuie spuse și trebuie luate niște decizii. 

Or, ne aflăm în această situație cu mâna întinsă tot timpul, ori poate găsim totuși o rezolvare. Poate că acest stat Republica Moldova nu are potențial de a rămâne stat independent, mai ales în vecinătatea Rusiei, care are scopurile ei, să înghită nu numai Republica Moldova, ci și Ucraina, adică tot ce a fost în spațiul sovietic.

Mi se pare că s-a ajuns în momentul adevărului. Ultimul sondaj zice că 42% din cetățenii Republicii Moldova ar vota unirea cu România. Eu cred că ar vota și mai mulți pentru că nu s-au luat în calcul cei care sunt în diasporă.

Dacă ținem noi la demnitatea noastră, dacă suntem conștienți și responsabili de viitorul nostru, atunci e timpul să ne gândim, să luăm o decizie”, a declarat analistul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Corect. E timpul să luați o decizie. Numai că e dureroasă tare pentru „paliticienii” maldavani. Acum sunt și ei cineva, aude lumea de ei, pot face ce mișmașuri vor ei cu „fratili” moscal samd. Dacă vor face ceea ce sugerează domnul Negru, adică Unirea, ce vor fi ei??? Niște neica nimeni, adică exact ceea ce și sunt de fapt. Doar o presiune extraordinară pe acești „paliticieni” îi poate cumva determina să se miște în direcția corectă și firească, favorabilă întregului spațiu românesc.

      1. Draga Ludwig, priveste imaginile filmate, cand s-au deschis granitele dintre Germanii, si vei vedea mii de redegisti, cum trec bocind de fericire cu Trabanturile peste fostul hotar… Deci au vrut unirea, majoritar. Un referendum in conditiile DDRului nu a fost posibil. In conditiile Moldovei ar fi, dar ne cam temem de rezultatul penibil.

  2. Am zis eu ceva de referendum? Vezi vreun „palitician” maldavan în stare să susțină fără șovăială Unirea în parlamentul RM??? Arată-l să-l cunoască toată România și să-l aplaude. Eu nu văd vreun așa zis politician maldavan, nici din arcul guvernamental și cu atât mai puțin în opoziția rusofonă, în stare să susțină această întreprindere măreață. La voi „tăt normal” la mila rusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *