Politică

Nicolae Timofti a DISCUTAT astăzi cu Dirk Schuebel

Perspectivele integrării europene a Republicii Moldova, asigurarea unei continuități a reformelor și suportul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova, au fost principalele direcții de discuție în cadrul întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Șeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel. Întrevederea a avut loc astăzi, 27 martie 2012, la Reședința de Stat. În cadrul acesteia, Dirk Schuebel, a transmis Președintelui Republicii Moldova invitația autorităților europene de a vizita instituțiile UE amplasate la Bruxelles.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat în cadrul întrevederii că procesul de integrare europeană rămâne una dintre direcțiile prioritare ale politicii externe a Republicii Moldova. “Republica Moldova va depune toate eforturile necesare pentru a accelera acest proces, inclusiv prin promovarea reformelor, în special în domeniul justiției, sincronizarea legislaței moldovenești cu cea europeană și, un lucru care constituie la moment una dintre principalele piedici, soluționarea pe cale pașnică, prin intermediul negocierilor, a conflictului transnistrean”, a menționat în cadrul întrevederii Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acceptat invitația autorităților europene și a menționat că va vizita Bruxelles-ul în cadrul primei vizite oficiale peste hotarele Republicii Moldova.

Șeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel a declarat că UE va susține întrutotul aspirațiile europene ale Republicii Moldova, inclusiv prin expertiză, schimb de experiență și suport financiar pentru promovarea reformelor, până la sfârșit de an fiind programată disbursarea unei tranșe pentru procesul de reformare a justiției.

În cadrul întrevederii, Șeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, l-a felicitat pe Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu prilejul învestirii în funcție.

Anunță: Serviciul de presă al Aparatului Președintelui Republicii Moldova 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *