Social

Nicu Popescu s-a întâlnit la MAEIE cu patru senatori francezi. Despre ce au vorbit

„Am avut plăcerea să-i primesc la MAEIE pe senatorii francezi André Reichardt, Gisèle Jourda, Marta de Cidrac și Jean-Luc Blouet”, a transmis ministrul de Externe Nicu Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În cadrul întrevederii am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele semnificative din acest domeniu, descrise în contribuția țării noastre la Raportul de Extindere al UE.

Pe această cale, le-am mulțumit senatorilor francezi pentru sprijinirea fermă a aspirațiilor noastre europene și am exprimat speranța că negocierile de aderare la UE vor fi lansate în viitorul cât mai apropiat.

De asemenea, ne-am referit la intensificarea dialogului la nivel parlamentar între țările noastre și am subliniat importanța colaborării pentru schimbul de bune practici, astfel încât să aducem Republica Moldova cât mai aproape de standardele UE.

Am menționat intensa cooperare care se desfășoară la nivel bilateral și aportul semnificativ pe care partenerii francezi îl aduc dezvoltării Republicii Moldova, prin implemetarea mai multor poriecte cu sprijinul Agenției Franceze de Dezvoltare în domeniul energetic, infrastructurii feroviare, silviculturii și altele.

Am constatat importanța colaborării în lupta cu corupția și realizarea reformei justiției, expertiza și bunele practici ale Franței fiind extrem de utile instituțiilor de specialitate de la Chișinău”, scrie Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *