Politică

Nicu Popescu și ministrul Germaniei au discutat despre procesul de aderare a Republicii Moldova la UE

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, s-a întâlnit marți, 28 martie, la Berlin cu Anna Luehrmann, ministrul de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, pentru a discuta despre procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, în cadrul întâlnirii, Popescu a vorbit și despre progresele realizate de autorități în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerii acquis-ului comunitar în legislația națională.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre situația din regiune și au subliniat că R. Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită sprijinului acordat de Germania, transmite Deschide.md.

Nicu Popescu a mulțumit Annei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și a reiterat determinarea R. Moldova de a continua implementarea reformelor pentru a o aduce în Uniunea Europeană. La rândul său, Anna Luehrmann a reafirmat angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în procesul său de aderare la Uniunea Europeană și în implementarea agendei de reforme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *