Cultură

Ninela Caranfil si-a lansat Ruga

Vineri, la Biblioteca municipala „B. P. Hasdeu” din capitala a avut loc un spectacol extraordinar, prilejuit de lansarea CD-ului „Ruga”, pe care Ninela Caranfil, artista emerita, actrita la Teatrul National „Mihai Eminescu”, a inregistrat un recital dupa Psalmii lui David.

La eveniment au participat peste 300 de spectatori, fenomen mai rar intalnit la o actiune culturala in cadrul unei biblioteci, fapt remarcat si de moderatoarea acesteia, doamna Lidia Culicovschi. Manifestarea a fost binecuvantata de catre protoiereul Petru Buburuz, parohul Bisericii „Sfintii Petru si Pavel”, care a spus, intre altele, ca Psalmii lui David sunt pocainta si ne apropie de Dumnezeu. La randul sau, scriitorul si publicistul Vlad Pohila a amintit faptul ca David, considerat regele evreilor, a fost alungat de catre semenii sai in desert si acolo, trecand prin multa durere si suferinta, s-au nascut acesti Psalmi. Conferentiarul universitar Vasile Soimaru a tinut sa precizeze ca a „exportat” acest CD in Romania, unde l-a daruit mai multor persoane si, pana la Bucuresti, nu l-a oprit niciun politist, iar la intoarcere, deja fara album, a fost „testat” de catre ei de mai multe ori.

CD-ul „Ruga” al Ninelei Caranfil a aparut la Studioul „Music Master”. Coloana sonora e semnata de Stefan Caranfil, inregistrarea audio – de Anatol Cucu, iar coperta si designul – de Mihai Potarniche si Vlad Afanasiu. Solicitata de TIMPUL, Ninela Caranfil ne-a spus ca prin acest CD si-a propus sa-L readuca pe Dumnezeu mai aproape de oameni. In context, ea a amintit de spusele regelui Carol I: „Nimic fara Dumnezeu”. Mentionam ca acesta este cel de-al doilea CD al autoarei, primul – „Dorul infinitului din noi”, pe versuri de Mihai Eminescu,Grigore Vieru, Nicolae Dabija, Dumitru Matcovschi, Adrian Paunescu s.a. -, fiind lansat acum doi ani. Sponsorul CD-ului este omul de afaceri Chiril Lucinschi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *