Actualitate

Ninsoare în plină vară! Stratul de ZĂPADĂ este de 5 cm

Citește și: Ce au descoperit anchetatorii despre proprietarul câinelui care a atacat și a ucis un băiețel de 4 ani

Localnicii n-au mai pomenit aşa ceva

Miraţi, bătrânii oraşului spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Îşi amintesc de faptul că au mai văzut să cadă primii fulgi de zăpadă în luna septembrie dar nicidecum în luna august.

De când sunt eu nu am mai pomenit aşa ceva. Da, în septembrie a nins, asta îmi amintesc dar în luna lui august nu am mai pomenit zăpadă. Nu se poate aşa ceva”, spune Maria Timiş, o localnică de 65 de ani.

Variaţii foarte mari de temperatură

Dacă în urmă cu doar patru zile termometrele din Borşa indicau 35 de grade cu plus, în noptea de 22 spre 23 august, mercurul a scăzut undeva la 6 grade.

Schimbarile bruste de temperatura atrag dupa sine probleme de sanatate. Organismul se adapteaza la aceste schimbari de temperatura in 14 zile. Mai mult decat atat, trecerea de la canicula la ploaie si vreme innorata afecteaza in special copiii, batranii si bolnavii cronici.

„După căldurile foarte mari de săptămâna trecută, undeva la 35 de grade, răcoarea este binevenită. Problema este pentru cei cu probleme de sănătate pentru că este o diferenţă de 30 de grade în mai puţin de 72 de ore şi estre mai greu pentru organism să se adapteze”, a mai subliniat primarul oraşului.

Sorin Pop, utilizator Facebook: „Gata cu vara, Mos Pietrosu si-a tras o bască de zăpadă”

Munteanu Seba, lângă Borsa, Maramureș, ulitizator Facebook: „Prima zăpadă pe care am văzut-o pe iarna ce va urma”

Fluctuatiile de temperatura cresc riscul declansarii unor afectiuni

Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului uman, sunt de parere specialistii de la Institutul National al Sanatatii din Statele Unite ale Americii. Potrivit acestora, scaderea sau cresterea brusca a temperaturii afecteaza metabolismul, iar riscul aparitiei astmului, afectiunilor pulmonare si celor respiratorii, alergiilor, depresiei si problemelor de nutritie este destul de ridicat.

Aceste studii au aratat ca organismul uman a inceput sa isi piarda capacitatea de adaptare la fluctuatiile de temperatura, iar atunci cand corpul este slabit, repercusiu­nile asupra sanatatii pot fi destul de grave, scrie farmaciata.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *