CSI / Rusia

Noi dovezi că spetznazul cecen luptă pentru ruși. Continuă luptele în Slaviansk unde oamenii se ascund prin subsoluri de frică

(18:57) Noi dovezi ale implicării cecenilor în războiul ruso-ucrainean.

(18:50) Teroriștii ruși au atacat o bază miltiară ucraineană. Nu există răniți printre ucraineni.

(18:45) 53% din ucraineni sunt convinși că Rusia stă în spatele conflictului din Donbas.

(18:42) Presa din Ucraina anunță că la ONU va avea loc o ședință extraordinară ce vizează conflictul din est-ul țării.

(18:11) Imagini din Slaviansk, unde oamenii sunt nevoiți să doarmă în subsoluri de frică.

(UPDATE 16.48) Corturile ridicate pe Euromaidan, în centrul Kievului, nu au fost strânse. Protestatarii au explicat că nu intenționează să părăsească piața și că doresc să-l ”supravegheze” pe Poroșenko, cel care a câștigat din primul scrutin alegerile prezidențiale.

”Nu vom părăsi piața. Îi vom da o șansă lui Poroșenko. În supraveghem timp de o lună”, a spus unul dintre cei prezenți pe Maidan.

Vitali Klitschko, cel care a câștigat alegerile la primăria Kievului, le-a cerut protestatarilor din piață să ridice baricadele și corturile și să plece.

(UPDATE 16.08) Comisia Europeană consideră că Ucraina ar trebui să plătească 50% din datoria la gazul rusesc consumat, înainte de a demara negocierile privind prețul celui din aprilie 2014.

(UPDATE 15.20) Tehnică militară mutată pe liniile de cale ferată din Donețk

(UPDATE 15.15) Bloc de locuit
(UPDATE 15.06) 
(UPDATE 15.00) Un bărbat a fost bătut de militanți până a căzut inconștient la pământ. După, acesta a fost aruncat în portbagajul unei mașini și dus într-o direcție necunoscută, se arată într-o postare pe twitter.

(UPDATE 14.58) Primarul Aleksandr Lukiancenko le-a cerut localnicilor să evite centrul oraşului, să "nu se apropie de ferestre, să nu iasă pe balcon sau afară".

(UPDATE 14.53) În zona aeroportului se aud explozii puternice. Acolo se află un convoi al militanţilor, informează echipa EuroMaidan.

(UPDATE 14.50) În regiunea Doneţk, la Slaviansk, o localitate unde au avut loc ciocniri între separatişti şi armata, un obuz a lovit o şcoală. Nu au fost raportate victime.

(UPDATE 14.44) Sediul pompierilor, de lângă clădirea SBU, a fost ocupată de separatişti, care au început să ridice baricade în faţă imobilului, informează jurnaliştii aflaţi la Doneţk, citați de hotnews.ro.

(UPDATE 14.10) Surse NATO au informat că Rusia a retras mii de militari de la granița cu Ucraina, dar că în regiune mai sunt zeci de mii de militari. Inițial, NATO estimase la peste 40 de mii, numărul militarilor masați de Moscova la granița cu Ucraina, în cadrul unor manevre de primăvară, titrează europalibera.org.

(UPDATE 14.00) Operațiunea militară în estul țării împotriva separatiștilor proruși de abia acum a ‘început cu adevărat’, a declarat miliardarul prooccidental Petro Poroșenko, câștigătorul alegerilor prezidențiale anticipate de duminică în Ucraina, informează miercuri agenția de presă Interfax-Ukraina.

‘Vom pune capăt acestui coșmar, acolo (în Est) se duce un adevărat război împotriva țării noastre’, a spus Poroșenko, într-un interviu apărut în ediția de miercuri a ziarului german Bild.

În opinia sa, estul Ucrainei se află în stare de război.’Trebuie să reacționăm’, a afirmat președintele ucrainean ales, indicând că unul din obiectivele operațiunii speciale vizează ‘reținerea liderilor separatiști, care trebuie să fie deferiți justiției’. ‘Nu putem permite ca acești teroriști să continue să răpească și să ucidă oameni, să ocupe clădiri (publice) și să schimbe legile’, a afirmat Poroșenko, în interviul citat și de antena ucraineană a Deutsche Welle.

(UPDATE 12.38) Cei patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispăruţi în estul Ucrainei sunt deţinuţi de miliţii
separatiste, anunţă surse oficiale, citate de AFP, Mediafax. "Pot confirma că un danez, membru al Misiunii speciale de monitorizare a OSCE este deţinut, potrivit informaţiilor noastre, de separatişti înarmaţi, în Ucraina, împreună cu alţi trei observatori", a declarat ministrul danez al Comerţului, Mogens Jensen.

Echipa observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărută în Ucraina a fost arestată la un punct de control. Cei patru observatori ai OSCE dispăruţi la Doneţk sunt un eston, un elveţian, un turc şi un danez, informează Kyiv Post.

Cei patru observatori fac parte din Misiunea specială a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina şi au dispărut în regiunea separatistă Doneţk.

(UPDATE 12.25) Persoane necunoscute au încercat să ardă sediul din Odesa a partidului “Svaboda”. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al partidului. “Sediul a fost stropit cu benzină și i s-a dat foc. În sediu se aflau doi reprezentanți ai partidului”, au spus cei din partid.
Până la sosirea pompierilor, din clădire au ars mobilierul, elementele de birotică, documente și aparatele de electrotehnică.

(UPDATE 12.15) Șefii de stat și de guvern din UE au convenit asupra unui program de ajutor financiar acordat Ucrainei și a amânat sancțiunile împotriva Rusiei. Potrivit președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, exprimată în cadrul unui dineu informal la Bruxelles, liderii UE au decis să aloce Ucrainei 1,6 miliarde de euro.

(UPDATE 12.03) Circa 300 de mineri s-au pornit spre Piața Lenin din Donețk, protestând împotriva operațiunilor antiteroriste din estul Ucrainei.

(UPDATE 11.55)
 

(UPDATE 11.48) Corturile sunt ridicate din centrul Kievului

(UPDATE 10.24)

 

(UPDATE 10.22) În regiunea Lugansk teroriștii au tras focuri de armă în această noapte în direcția unui punct de control al forțelor antiteroriste și locuitorii raionului. Potrivit pravda.com.ua, focul a fost tras dintr-un lansator automat de grenade (probabil AGS-17 sau AGS-30).

"Forțele de securitate ucrainene, în schimbul de focuri cu separatiștii, nu au tras în direcția locuitorilor din cartier", scrie publicația. 

(UPDATE 10.07) Un preot catolic polonez a fost dat dispărut în Donețk. Anunțul a fost făcut de către activiștii din Donețk, pro-ucraineni, care au menționat că preotul venise în țară pentru a participa la o slujbă. Presa ucraineană scrie că acesta este reținut de reprezentanții așa-zisei Republici Populare Donețk, în clădirea Serviciului de securitate, anunță activiștii. 

(UPDATE 10.00) În Donețk separatiștii poartă uniforme cu însemnele Federației Ruse.

(UPDATE 09.54) În piața Maidan a început demontarea benevolă a corturilor

(Știre inițială) Teroriștii au încercat să captureze șapte luptători ai batalionului voluntar "Donbass". Anunțul a fost făcut de către comandantul batalionului, Semen Semencenko.  

"În ultimele zile teroriștii au încercat să răpească șapte luptători ai batalionului. Încercările au fost zadarnicite, cei șapte fiind în siguranță", se arată într-o postare pe o rețea de socializare. 

Potrivit lui Semencenko soldații răniți sunt la acest moment în afara oricărui pericol. Comandantul duce negocieri cu conducerea Ministerului Apărării, Ministerul de Interne, serviciul de Securitate pentru a crea un batalion special de luptă. 

Ieri, 27 mai, Serviciul de Securitate al Ucrainei a reușit să stopeze o tentativă de furnizare a armelor către teroriști. Site-ul Gorlovka.ua scrie că teroriștii au primit întăriri, iar lupta pentru aeroport continuă în regiunea Prokofief de lângă Donețk.

 

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *