Politică

Noi percheziții la sediile partidului Șor. Ce au ridicat procurorii?

Potrivit surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor din această dimineață, 25 iulie, procurorii au ridicat mai multe tablete, hard-discuri, agende și alte înscrisuri relevante la dosar.

Menționăm că această dimineață, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au descins cu peste o sută de percheziții la sediile organizațiilor teritoriale ale Partidului „ȘOR”.

De asemenea, menționăm că ultimele percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR” au avut loc joi, 21 iulie. Ulterior, s-au soldat cu ridicarea imunității parlamentare și arestarea vicepreședintelui formațiunii, Marina Tauber.

Marina Tauber este bănuită de „încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”. Mai exact, aceasta ar fi acceptat cu bună știință „finanțarea Partidului „ȘOR” din partea unui grup criminal organizat”, dar și ar fi „falsificat raportul privind gestiunea financiară a formațiunii pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

Vă amintim că la 21 iulie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *