Nucile scad nivelul colesterolului „rău” din sânge
Acestea au un conţinut ridicat de minerale (fier, potasiu, fosfor, magneziu şi iod), vitamine (A, E, B, P şi C), aminoacizi, grăsimi nesaturate şi proteine. Datorită grăsimilor nesaturate, care se găsesc în proporţie de 60% din conţinutul nucilor, precum şi a potasiului şi magneziului, fructele sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse afecţiuni cardiovasculare. În plus, studiile au arătat că datorită acestor grăsimi nucile reduc nivelul colesterolului „rău” din organism şi întăresc pereţii vaselor sanguine. Nucile proaspete sunt foarte apreciate pentru gustul lor excelent. Datorită conţinutului bogat în cupru, nucile sunt indicate în dieta persoanelor cu anemie, cu reumatism şi artroze, în stări precanceroase şi tuberculoză, în special, tuberculoză osoasă şi, de asemenea, la bolnavii de astenie, întârzieri de creştere, tulburări ale sistemului nervos, afecţiuni ale pielii, psoriazis şi impotenţă.