Politică

Numiri și demisii la Guvern: Patru ministere au noi secretari de stat. Ambasadorul R. Moldova în SUA s-a ales cu o funcție nouă

Ministerele Economiei, Sănătății, al Afacerilor Interne și cel al Mediului au secretari noi de stat, iar doi secretari de stat, unul de la Ministerul Educației și Cercetării și altul de la Ministerul Afacerilor Interne, și-au dat demisia, transmite Ziarul Național.

Guvernul l-a numit, în ședința de miercuri pe Alexandru Gasnaș în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății. Gasnaș ocupa până acum funcția de șef de departament la Institutul de Medicină Urgentă.

Totodată, noul secretar de stat la Ministerul Economiei este Viorel Garaz, iar la Ministerul Mediului a fost numit pe aceeași poziție Grigore Stratulat.

De la Ministerul Afacerilor Interne a plecat secretarul de stat Petru Țurcanu pentru a activa într-o organizație internațională, iar locul acestuia a fost ocupat de Andrei Ciocâltan.

În aceeași ședință, Guvernul a acceptat cererea de demisie a secretarului de stat de la Ministerul Educației și Cercetării, Gheorghe Ciucureanu.

Cabinetul de miniștri a mai a probat o decizie potrivit căreia Ambasadorul R. Moldova în SUA, Viorel Ursu, va îndeplini, prin cumul, și funcția de Ambasador al țării noastre în Statele Unite Mexicane.

O altă decizie a Guvernului vizează rechemarea lui Evgheni Balîca din funcția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate şi altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *