Cultură

O antologie de cugetări ale personalităților basarabene

Selecția aparține Alei Bujor. În prefața volumului ea menționează, între altele, următoarele: „ Dorința noastră de a avea o culegere de cugetări care să ne reprezinte în fața omenirii și a istoriei (dar și în fața noastră) este justificată de certitudinea că SUNTEM și GÂNDIM. Or, această dorință a fost formulată, cu sinceritate și abilitate, și de alții, de exemplu, de Serafim Saka, care spunea despre cartea sa „Aici și Acum”:

„…m-am gândit să întâlnesc între două coperte (…) oameni, suflete și gânduri, care să ne reprezinte un NOI – creatori de bunuri și de frumos”. Potrivit autoarei selecției, cartea se vrea una de popularizare a valorilor noastre, în contextul românesc și cel internațional, dar și un pios omagiu înaintașilor – modele întru Gândire și Trăire Creativă.

„Prin volumul de față, Editura „Epigraf” pune la dispoziția cititorilor o lucrare de pionierat, un florilegiu de maxime și cugetări ale oamenilor de cultură contemporani din R. Moldova. De fapt, un florilegiu e un fel de a spune, căci avem o solidă antologie, rod al unei munci asidue și inspirate”, constată, în postfață, scriitorul și ziaristul Vlad Pohilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *