Actualitate

O jurnalistă din R. Moldova a slăbit 30 de kg în doar 8 luni. Iată cum i-a reușit (FOTO)

„Imaginați-vă cărând cu voi zilnic 3 căldări de apă (a câte 10 litri fiecare) oriunde ați merge. Asta am făcut eu în ultimii 15 ani, am cărat 30 de kilograme de grăsime zilnic pe mine. Iar 8 luni în urmă am înțeles că aceasta mă omoară.

Din luna iunie 2015 mă alimentez altfel, dietetic. În această perioadă am slăbit de la 105,5 kg până la 75 kg. Desigur lupta mea cu grăsimea încă nu e sfârșită, iar până la scopul final, de minus 50, mai am de dat jos încă 20 de kilograme. 

În aceste 8 luni am descoperit că ador legumele, că nu pot trăi fără de salate din crudități. Am descoperit că viața fără zahăr are gust și că nu mai sunt „dependentă” de dulciuri și de prăjituri.

În aceste 8 luni nu am pus pe limbă nici o firimitură de pâine sau de alt produs care conține făină. În schimb am descoperit tărâțele de orz și de grâu, am descoperit semințele de in, iar terciul din acestea este foarte gustos. Ca și checurile de altfel 🙂

De 8 luni sunt mai activă decât atunci când eram copil/adolescent. Merg zilnic, în medie câte 15 km. Iar starea de spirit de după activitate fizică e de nedescris. Am început să alerg și deja simt că îmi place. La început trebuia să mă impun. Când la sfârșit toți mușchii tremură, iar creierul mustește de endorfine, simt cum tot corpul e inundat de fericire. Am început a face și Școala de turism, și îmi doresc la nebunie să fac drumeții. Ceea ce și urmează în curând.


105 kg vs 75 kg

În aceste 8 luni am început să mă iubesc mai mult, iar corpul îmi răspunde cu aceeași atitudine, starea mea de sănătate se îmbunătățește. Ceea ce am „stricat” în toți acești ani având obezitate, treptat se reface. Am doar gânduri bune, îmi fac planuri tot mai îndrăznețe, simt schimbări la nivel psihologic. Complexele create de obezitate treptat se estompează. Nu mă mai prind gândind că cineva râde de fundul meu când aud râsete în urma mea, mă gândesc că oamenii sunt fericiți sau spun glume și atât. Nu mă mai prind având gânduri că le sunt antipatică celor din jur deoarece sunt grasă. Prind priviri interesate îndreptate spre mine (sau cel puțin așa cred eu)…” 

Continuarea articolului o putețui citi pe blogul jurnalistei, care se numește sugestiv: cum slăbesc blog… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *