ROMÂNIA

„O țintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic” observată pe cerul României. În zonă au fost trimise două avioane MiG

În timp ce spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis, pe cerul din sud-estul României a fost observată de Forțelor Aeriene Române „o țintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic”, care zbura la o altitudine de circa 11.000 de metri. Ulterior, în zonă au fost trimise două avioane MiG-21 LanceR, însă echipajele nu au confirmat prezența țintei, notează Radiomoldova.

Într-o reacție a Ministrului Apărării Naționale a României se menționează că „sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat astăzi, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic.

Ministerul apărării român a mai precizat că echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă, pentru clarificarea situației aeriene, aproximativ 30 de minute, după care au revenit pe baza aeriană.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, se mai arată în comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *