Justiție

Oamenii legii desfășoară percheziții la domiciliul președintei partidului „Renaștere”, un satelit al partidului neconstituțional „Șor”

Oamenii legii desfășoară percheziții la domiciliul președintei partidului „Renaștere”, un satelit al fostului partid „Șor”, Natalia Parasca. Despre aceasta a anunțat însuși partidul „Renaștere”, care precizează că percheziții au loc inclusiv și la câțiva activiști ai partidului, transmite Jurnal.md.

„Astăzi se desfășoară o campanie represivă împotriva noastră – împotriva opoziției. La domiciliu Nataliei Parasca, liderului Partidului ”Renaștere”, și a altor activiști sunt organizate percheziții”, se arată într-un comunicat al partidului, care acuză guvernarea de „persecutarea oricăror forțe alternative”.

Precizăm că Natalia Parasca s-a întors recent de la Moscova și urma să apară într-o conferință de presă în care să vorbească despre „totalurile vizitei”.

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) vor reveni cu detalii despre eventualele percheziții.

Vă amintim că joi, 21 septembrie, procurorul general interimar, Ion Munteanu, urmează să ceară ridicarea imunității parlamentare a doi deputați neafiliați. Este vorba de socialiștii transfugi, care reprezintă, la moment, Partidul „Renaștere”.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a confirmat informația Procuraturii Anticorupție (PA), precum că mai mulți deputați ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. El a anunțat că în adresa Parlamentului a parvenit pe 21 septembrie mai multe cereri din partea procurorilor prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților Irina Lozavan și Alexandr Nesterovschi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *