Actualitate

Oazu Nantoi – figură centrală în pozele de campanie ale PAS a trecut în ultimii 30 de ani pe la Roșca, Lucinschi, Mușuc, Leancă, Chirtoacă, Lupu, Filat, Năstase și Sandu

Istoria politicianului Oazu Nantoi a început în anul 1989, alături de Iurie Roșca care a trădat cursul pro-românesc al țării ulterior, acesta conducea Frontul Popular, mai mult de atât, Nantoi ocupă funcția de vicepreședinte al Sfatului Frontului Popular. Aventura lui Nantoi nu a durat mult alături de Roșca, iar în 1990 acesta formează Partidul Social Democrat (1-ul traseu).

În 1996, PSD-ul lui Nantoi îl susţine deschis pe Petru Lucinchi (2) la alegerile prezidenţiale, singurul partid care a făcut acest lucru. În 2004, Oazu Nantoi vinde PSD-ul lui Eduard Muşuc (3), un proiect politic al comuniştilor lui Voronin.

La alegerile locale din 2009, Oazu Nantoi sare cu parașuta pentru a demonstra susținerea sa față de Vlad Filat (4).

În 2009, Oazu Nantoi aderă la Partidul Democrat din Moldova (5) şi îl susţine activ pe Marian Lupu. Iar din 2009 până 2010, Nantoi a fost deputat pe listele PDM. Traseistul Nantoi pleacă din PDM, pentru a adera, în 2015, la PPEM-ul lui Iurie Leancă (6). La alegerile locale din 2015, Nantoi îl susține Dorin Chirtoacă (7), dar devine consilier municipal pe listele PPEM.

În anul 2016, chiar dacă ocupa funcția de prim-vicepreședinte al PPEM, iar Iurie Leancă, liderul acestuia participa la alegerile președintelui Republicii Moldova în calitate de candidat, acesta decide să o susțină pe Maia Sandu (8), motiv pentru care a fost exclus din partidul din care făcea parte. Iar în 2019 deja, Oazu Nantoi ajunge din nou deputat, de data aceasta pe lista blocului ACUM (9). Nantoi a candidat și pe circumscripția Sângerei, dar a pierdut rușinos în fața democratului Gheorghe Brașovschi.

În 2018, paraşutistul politic Oazu Nantoi este deja alături de Andrei Năstase. Nantoi este şi unul dintre fondatorii Platformei Demnitate şi Adevăr, finanţată şi condusă din umbră de oligarhii Victor şi Viorel Ţopa.

Oazu Nantoi este persoana care s-a implicat în atâtea partide politice, care a susținut atâția politicieni este greșit plasat drept analist politic și expert. Discursul lui Oazu Nantoi depinde în mare parte de banii care îi sunt oferiți și anume el este una din persoanele responsabile de situația precară și de lipsa de cultură politică cu care se confruntă societatea noastră. Anume Nantoi ne-a invitat în trecut să votăm pe Filat, care a furat miliardul, să susțină pe Petru Lucinschi cel care a creat cel mai mare clan politic din țara noastră.

Toți politicienii trebuie să se ferească de Oazu Nantoi. Toți cei pe care parașutistul i-a susținut au suferit eșec. Roșca și Lucinschi sunt la coșul de gunoi al politicii moldovenești, Filat la pușcărie, Năstase și Sandu au pierdut alegerile în trecut, Leancă nu va mai accede în Parlament iar Diacov a pierdut conducerea PDM-ului.

10tv.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *