Politică

Oazu Nantoi: Protestele înseamnă că … cineva pune la cale o tentativă de lovitură de stat

Oazu Nantoi, respinge acuzațiile de incompetență a Guvernului Gavrilița și spune că dacă cetățnii vor ieși în număr mare la proteste, acest lucru va însemna o tentativă de lovitură de stat. Potrivit lui Nantoi, Republica Moldova are un Guvern și un Parlament legimitim ales, iar schimbarea guvernării nu este un scenariu plauzibil.

„Slăbiciunea Guvernului este o chestie subiectivă. Cel puțin nimeni nu ne poate reproșa că sîntem un Guvern corupt. Nu e cazul să ne cramponăm pe remanieri, ele vor fi. Dacă premierul le va considera necesare, ele vor avea loc. În cazul protestelor, este vorba despre faptul că cineva pune la cale o lovitură de stat. Și asta este grav. Și asta nu ține doar de cetățenii de rînd. Cetățenii de rînd pot protesta față de creșterile prețurilor, dar cetățeanul de rînd nu va merge la răsturnarea puterii. Oamenii care ies trebuie să aibă niște revendicări și niște lideri. Arătați-mi liderii? Dacă sînt critici concrete asupra acțiunilor sau inacțiunilor guvernării, noi sîntem deschiși pentru această critică”, a spus deputatul PAS, Oazu Nantoi.

TIMPUL amintește că Oazu Nantoi nu este la prima declarație iresponsabilă, acesta afirma în luna iulie că la toamnă în R. Moldova urmează să aibă loc o lovitură de stat.

Politician de 30 de ani, Oazu Nantoi (PAS) primește lunar o pensie de peste 25 de mii de lei (1300$)

Unii pensionari din actualul Legislativ primesc pensii ce variază între 7 mii și 25 de mii de lei, lunar. Aceștia spun că au muncit toată viața și că își merită câștigurile obținute la pensionare.

Una din cele mai mari pensii din actualul Parlament o primește deputatul PAS, Oazu Nantoi. Astfel, lunar, pe lângă salariul și indemnizația de ales al poporului, acesta e plătit regește de statul R. Moldova cu – 25 746 de lei drept pensie. Într-un an, ar fi aproximativ 308 952 de lei, sumă indicată în declarația de avere.

Pentru anul trecut, Nantoi a mai indicat, în declarația de venit, Salariu Parlament – 213 457 de lei, Indemnizație Parlament – 92 514 de lei, Pensie – 308 952 de lei, adică un total de 614 921 lei, sau aproximativ 30 000 euro.

Oazu Nantoi „face” politică de 30 de ani. Și-a început cariera în calitate de vicepreşedinte al Sfatului Frontului Popular din Moldova, mișcare politică apărută pe fundalul destrămării URSS. În 1990 devine unul dintre cei trei co-președinți ai Partidului Social Democrat din Moldova.

În 2007 intră în echipa Partidului Democrat din Moldova (PDM), condusă pe atunci de Dumitru Diacov, iar în 2008 devine vicepreședintele formațiunii. În perioada 2007-2009 a fost consilier municipal din partea PDM, iar din 2009 până în 2010 – deputat.

În perioadă de „glorie” a PLDM, Nantoi sărea din parașută cu mesajul „Filat hotarit” (foto).

În 2015 îl regăsim pe Nantoi deja în echipa Partidului Popular European din Moldova (PPEM), formațiune creată de Iurie Leancă după ce a părăsit rândurile Partidului Liberal Democrat din Moldova. În același an a fost candidatul formațiunii la funcția de primar general al municipiului Chișinău, clasându-se pe locul trei în primul tur de scrutin. Ajunge în schimb șeful fracțiunii PPEM în Consiliul Municipal Chișinău, funcție pe care o deține până în 2018.

Tot în 2015 participă și la fondarea Platformei Civice Demnitate și Adevăr, fiind membru constituant. Platforma devine ulterior partid politic.

La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 este ales deputat pe circumscripția națională din partea Blocului electoral ACUM, din care fac parte formațiunile politice Partidului Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr. Oazu Nantoi a candidat și pe Circumscripția uninominală nr. 12 – Sîngerei, unde a pierdut în fața candidatului democraților.

Este reales deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Oazu Nantoi figurează într-o investigație RISE Moldova despre preluarea, în condiții suspecte, a unor active importante ale întreprinderii de stat Aroma, de către firma cu investitori ciprioți – Euro-Alco SRL. În acea tranzacție, ciprioții au fost reprezentați de Nantoi.

Traiectoria lui Oazu Nantoi în 30 de muncă politică remunerată gras de statul R. Moldova: Frontul Popular (Roșca) – Partidul Social Democrat – PDM (Diacov) – PLDM (Filat) – PPEM (Leancă) – Platforma Civică Demnitate și Adevăr (Năstase) – PAS (Maia Sandu).

comentarii

  1. Vrem, nu vrem, are dreptate.
    Toate protestele au ca scop schimbarea puterii. Cineva le pregateste.
    Si in Romania avem un partid (de fapt o adunatura de derbedei din galeriile de fotbal) care pregateste proteste pe acceasi tema.
    Pe timp de criza este cel mai usor sa manipulezi oamenii.
    Ok, vine PSRM la putere, in afara de gaz ceva mai iefin cu compromisuri nimicitoare ce poate oferi. Decuplarea R.Moldova de UE ar fi o catastrofa.

  2. D-NUL NANTOI SUNTET LA GUVERNARE FACETI ODATA ORDINE IN TARA PUNETII PE TOTI TALHARII LA PUSCARIE, EI PLATESC LA OAMENI CA SA VINA LA PROTESTE, CE POLITIA SI SIS NU POT REACTIONA DE CE NU SE INPLICA CEVA NU E IN REGULA , ORI ASTEPTATI CA BANDITII SOR, PLAHATNIUC , PLATON, CAVCALIUC SA VA DIA JOS DE LA GUVERNARE,, SCAPATI TARA DE TALHARI,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *