Externe

Obama l-a sunat pe Poroșenko pentru a-l felicita pentru victoria în alegerile prezidențiale din Ucraina

‘Președintele Obama a subliniat importanța implementării rapide a reformelor necesare în Ucraina pentru unirea țării, dezvoltarea unei economii durabile, a unui climat investițional atractiv, și crearea unui guvern responsabil care să răspundă așteptărilor și problemelor tuturor ucrainenilor’, a adăugat Casa Albă într-un comunicat.

Barack Obama ‘l-a felicitat pe (Petro Poroșenko) pentru victoria sa și i-a transmis sprijinul deplin al Statelor Unite pentru eforturile sale de a unifica și dezvolta țara. Cei doi lideri au convenit să continue dialogul în cadrul următoarei vizite în Europa a președintelui’ american, se menționează în comunicat.

Niciun detaliu nu a fost oferit despre o posibilă întâlnire între cei doi lideri. Barack Obama urmează să efectueze o vizită în Europa la începutul lunii iunie pentru a participa la ceremoniile pentru marcarea a 70 de ani de la Debarcarea trupelor aliate din Normandia.

Și președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a transmis un mesaj de felicitare lui Petro Poroșenko cu ocazia victoriei sale în alegerile prezidențiale din Ucraina.

Tot printr-un apel telefonic l-a felicitat pe oficialul ucrainean și Angela Merkel, iar principalele subiecte abordate au fost alegerile din ziele trecute, dar și relațiile din viitor germano-ucrainene.

Reamintim că, miliardarul prooccidental Petro Poroşenko a fost ales preşedinte al Ucrainei din primul tur de scrutin, care a avut loc în data de 25 mai, anunţă şeful Comisiei electorale, Mihailo Ohendovski, citat de AFP.

"Nu este necesară organizarea unui nou tur de scrutin. Ucraina are deja un nou preşedinte", a declarat şeful Comisiei electorale ucrainene. Potrivit rezultatelor oficiale, Poroşenko a obţinut 54% din voturile exprimate.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *