ExterneRăzboi

Ocupanții ruși sunt în panică! Ofițerii FSB încearcă să-și vândă locuințele din peninsulă și își evacuează „de urgență” familiile din Crimeea și sudul Ucrainei

​Ofițerii de informații ucraineni raportează că ocupanții ruși efectuează o evacuare urgentă a familiilor lor din Crimeea și sudul Ucrainei, în timp ce ofițerii FSB încearcă să-și vândă în secret locuințele din peninsulă în contextul contraofensivei forțelor armate ucrainene, relatează Ukrainska Pravda.

„Acțiunile de succes ale apărătorilor Ucrainei obligă așa-numitele autorități din Crimeea ocupată temporar și din sudul țării noastre să-și mute de urgență familiile pe teritoriul Federației Ruse”, se menționează într-un comunicat al Direcției Principale de Informații.

Angajații FSB încearcă să-și vândă locuințele, deși rușii au restricționat acest lucru

Potrivit ofițerilor de informații, în ciuda asigurărilor date populației că este sigur să rămână în peninsulă, reprezentanții administrației de ocupație a Crimeei, angajații FSB și comandanții unor unități militare încearcă în secret să-și vândă locuințele și să-și evacueze de urgență rudele din peninsulă.

În același timp, rușii au interzis încheierea de acorduri privind cumpărarea și vânzarea de locuințe, au impus restricții privind circulația peste podul Crimeea și încearcă în toate modurile posibile să închidă accesul la informații despre acțiunile contraofensive ale apărătorilor Ucrainei.

Luni seara, 12 septembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene au recuperat în luna septembrie 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul capturat de Rusia.

Jurnalistul de război rus Alexandr Sladkov a spus luni că militarii ruși se tem că vor fi abandonați, transmite Hotnews.

Totodată, potrivit Statului Major al forțelor armate al Ucrainei, comandamentul militar al Federației Ruse a încetat să mai trimită noi unități în Ucraina în urma unei contraofensive ucrainene dramatice care a remodelat războiul și a zdruncinat Moscova.

„Comandamentul militar al Federației Ruse a suspendat trimiterea de noi unități, deja formate, pe teritoriul Ucrainei”, au declarat oficialii a Statului Major.

„Situația actuală din teatrul de operațiuni și neîncrederea față de comandamentul superior au forțat un număr mare de voluntari să refuze categoric perspectiva serviciului în condiții de luptă”, se mai menționează în comunicat.

De asemenea, luni, Ramzan Kadîrov a anunțat că aproximativ 10.000 de luptători ceceni vor fi trimiși în regiunile Herson, Zaporojie și în Republica Populară Donețk după prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov săptămâna trecută.

În ceea ce-i privește pe separatiștii pro-ruși, cei din regiunea Donețk învecinată Harkovului par în derută după ultimele înfrângeri suferite de armata rusă și vorbesc despre situația „dificilă” de pe front.

De asemenea, luptele s-au extins în Donețk iar trupele ucrainene au intrat deja luni seara în orașul Sviatogorsk din această regiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *