Război

Oficial ucrainean: Orașul Herson, atacat de 23 de ori în ultimele 24 de ore. Trei persoane au fost rănite

Atacurile rusești asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei au continuat în ultimele 24 de ore, rănind trei civili, potrivit șefului administrației militare regionale, transmite CNN.

„Ocupanții ruși au bombardat de 50 de ori teritoriul regiunii Herson. Așezările pașnice din regiune au suferit de atacuri din partea artileriei, MLRS, mortarelor și tancurilor”, a declarat Yaroslav Ianușevici, șeful administrației militare regionale Herson.

Menționăm că orașul Herson a fost lovit de 23 de ori în ultimele 24 de ore, a adăugat Ianușevici, astfel trei persoane au suferit răni de „gravitate diferită”.

Vă amintim că la 10 noiembrie, ocupanții ruși s-au retras din orașul Herson, singura capitală regională pe care Moscova a capturat-o de la începutul invaziei, într-un regres major pentru dictatorul rus Vladimir Putin. De atunci, rușii au staționat peste râu de Herson și bombardează în mod regulat orașul de acolo.

Totodată, menționăm că marți, 27 decembrie, maternitatea unui spital din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, a fost lovită de un bombardament rusesc, a declarat Kyrylo Timoşenko, şeful adjunct al biroului preşedintelui Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *