Culinar.md

Rețeta zilei: Omletă spiralată (ruladă)

Totuşi, omletă simplă poate deveni plictisitoare atunci când este consumată în acelaşi fel în fiecare dimineaţă. Că să mai schimbi meniul la micul dejun, îţi propun să încerci reţeta această de omletă spiralată sau, mai bine zis, rulată. Ţine minte însă, că această reţeta este pentru 8 porţii, aşa că o poţi prepară atunci când intenţionezi să mănânci alături de familie sau dacă vrei să ai micul dejun pregătit pentru mai multe zile.

Ingrediente:
115 g crema de brânză
180 ml lapte
25 g parmezan ras + 2 linguri de parmezan ras (separat)
2 linguri de făină
12 ouă
1 ardei gras verde
80 g ciuperci feliate
1 ceapă mică, mărunţită
2 linguriţe ulei (de răpită sau de floarea soarelui)
170 g mozzarella rasă
1 roşie, curăţată de seminţe
1 linguriţă de condimente italiene (amestec de condimente cu pudra de ceapă şi usturoi, alături de plante mediteraneene uscate şi mărunţite, piper şi fulgi de ardei iute)

Mod de preparare:

Porneşte cuptorul pentru că acesta să se încingă. Totodată, înainte să te apuci de treaba, tapetează tavă pe care o vei folosi cu hârtie de copt pe care ai uns-o cu unt sau ulei.

Într-un bol mic, bate cu un tel sau cu mixerul crema de brânză împreună cu laţele, până când acestea devin un amestec cremos şi omogen. Apoi adaugă cele 25 g de parmezan ras şi făină, mixând totul până la omogenizare. Într-un alt vas, mai mare, bate uşor cele 12 ouă. Adaugă apoi amestecul cu crema de brânză şi amestecă totul bine. Toarnă compoziţia în tavă pe care ai pregătit-o la început, iar apoi da tavă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, sau până când ouăle s-au fixat.

În timp ce omletă este în cuptor, încinge o tigaie pe foc mediu şi căleşte uşor ardeiul, ciupercile şi ceapă, păstrându-le textura crocantă. Când scoţi tavă din cuptor, aşază omletă coaptă pe o suprafaţă plană şi desprinde hârtia de copt de pe suprafaţă acesteia. Presară amestecul de legume peste omletă, iar apoi presară mozzarella rasă, roşia mărunţită şi condimentele pe care le preferi. În final, rulează omletă, şi asaz-o pe un platou. Presară restul de parmezan rămas şi serveşte-o caldă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *