CSI / RusiaExterneUE / Nato

Omul lui Putin acuză SUA și Occidentul că fac tot posibilul, prin ajutorul acordat Ucrainei, să prelungească „operațiunea militară”

Luni, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a acuzat Statele Unite și țările occidentale că fac tot posibilul, prin ajutorul pe care îl acordă Ucrainei, pentru a prelungi intervenția Rusiei în țara vecină, relatează BBC.

„Statele Unite și țările occidentale controlate fac totul pentru a întârzia cât mai mult posibil operațiunea militară specială”, a declarat ministrul rus al apărării.

Șoigu a mai menționat că volumul în creștere al livrărilor de arme străine către Ucraina „demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean în picioare” și că planul armatei ruse este pus în aplicare în mod consecvent.

„În cursul operațiunii militare speciale, armata rusă face îndeplinește sarcinile pe care le-a identificat comandantul suprem în funcție (Vladimir Putin, n.r.). Planul de eliberare a republicilor populare Donețk și Luhansk este pus în aplicare în mod sistematic și se iau măsuri pentru a readuce viața la normal”, a mai declarat Serghei Șoigu, potrivit agenției de presă TASS, controlată de statul rus.

Șoigu a ținut să sublinieze că militarii ruși implicați în operațiune „au dat dovadă de curaj și eroism în îndeplinirea datoriei lor”. Acesta a arătat că Rusia a oferit garanții fiabile pentru siguranța cetățenilor săi și că evenimentele din ultimele luni au demonstrat în mod clar importanța eforturilor suplimentare de a spori potențialul forțelor armate, mai scrie TASS.

Șoigu, în vârstă de 66 de ani, a fost prezentat pe canalul de televiziune Rossiya 24, care a precizat că ministrul vorbea la Moscova, în cadrul unui consiliu consultativ cu cei mai importanți oficiali militari ai țării.

Încă nu este clar dacă întâlnirea a fost transmisă în direct sau a fost preînregistrată, notează BBC.

Dacă se confirmă că ministrul chiar a participat la întrunire, aceasta ar fi prima apariție publică a lui Șoigu de la finalul lunii martie încoace, în contextul în care presa ucraineană a scris că acesta se află în stare gravă, după ce a suferit un atac de cord masiv.

„Șoigu a ieșit din joc, poate deveni invalid, dacă supraviețuiește. Brusc a făcut un infarct masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate”, a scris Leonid Nevzlin, dizident rus fugit în Israel, pe Facebook.

Informațiile privind starea de sănătate a ministrului rus al apărării nu au putut fi confirmate din surse independente. Kremlinul la del nu le-a confirmat.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *