Eveniment

Omul săptămânii: Andrei Cuşco

Acum zece ani, când s-a lansat pe piaţa mediatică din R. Moldova, ziarul nostru a inaugurat rubrica „Omul TIMPULUI”. Primul care a apărut la această rubrică a fost Andrei Cuşco. Iată ce scriam noi atunci despre el: „Andrei Cuşco este primul moldovean care şi-a întrecut cu mult colegii şi, la numai 18 ani, a absolvit cu brio Facultatea de Istorie a Universităţii de Stat din Moldova, iar în prezent îşi face studiile la Universitatea Central Europeană de la Budapesta”.

S-a născut pe 17 octombrie 1982, în oraşul Chişinău. Este licenţiat în istorie şi limba engleză. În octombrie-decembrie 2004 este cercetător invitat la Centrul pentru Studii Eurasiatice, Ruse şi Est-Europene (CERES) din Ungaria al Universităţii Georgetown (Washington), iar în 2006-2007 – bursier la Colegiul Noua Europă (NEC) din Bucureşti. În 2008 îşi susţine teza de doctorat la Universitatea Central Europeană din Budapesta. Din octombrie 2010 până în prezent este cercetător şi director al Centrului de Studii Imperiale, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea de Stat din Moldova. A fost distins cu diplome pentru performanţă academică şi activitate extracurriculară de către mai multe instituţii din ţară şi de peste hotare. Participă activ cu comunicări la diverse seminare şi conferinţe internaţionale.

„Sunt mândru că am apărut în primul număr al TIMPULUI, ziar care îmi place foarte mult. Mă simt onorat şi acum, dacă mă alegeţi drept „Omul săptămânii”, ne-a spus Andrei Cuşco, felicitându-ne cu ocazia aniversării publicaţiei noastre. La rândul nostru, îi dorim multă sănătate şi noi succese în activitate! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *