IT&C

OpenAI lansează GPT-4, o inteligență artificială multimodală despre care susține că este de ultimă generație

OpenAI a lansat un nou model AI puternic pentru înțelegerea imaginilor și a textelor, numit GPT-4, pe care compania îl numește “cea mai recentă etapă în efortul său de a scala învățarea profundă”. GPT-4 este disponibil astăzi utilizatorilor plătitori ai OpenAI prin intermediul ChatGPT Plus (cu o limită de utilizare), iar dezvoltatorii se pot înscrie pe o listă de așteptare pentru a accesa API-ul.

Prețul este de 0,03 USD per 1.000 de “token-uri prompt” (aproximativ 750 de cuvinte) și 0,06 USD per 1.000 de “token-uri de completare” (din nou, aproximativ 750 de cuvinte). GPT-4 poate genera text și poate accepta imagini și intrări de text, iar performanțele sale sunt la nivel “uman” în diferite benchmark-uri profesionale și academice. GPT-4 a fost antrenat folosind date publice disponibile și date pe care OpenAI le-a licențiat.

În plus, GPT-4 poate înțelege imagini, putând descrie și interpreta imagini relativ complexe. Această abilitate de înțelegere a imaginilor nu este încă disponibilă pentru toți utilizatorii OpenAI, dar este testată în prezent cu un singur partener, Be My Eyes.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *