Atitudini

Opinie. „Susțin parcursul european, dar nu după regulile PASului. Ei trebuie întâi să-și asume responsabilități pentru toate acțiunile foarte puțin europene și democratice”

Maia Sandu a lansat astăzi inițiativa de a convoca o adunare națională pe data de 21 mai. Scopul ei ar fi să arătam lumii întregi în general, și europenilor în mod special, cât de tare ne dorim aderare și integrare în UE. Am doar câteva întrebări.

1. Ce-am făcut noi pe 7 aprilie 2009? Nu am ales clar parcursul european? Am susținut Alianța pentru Integrare Europeană ca să ce? Probabil ca să avem ce avem acum.

2. Ce-am făcut noi în 2020 când am votat-o pe Maia Sandu? Oare nu am demonstrat clar ce vrem?

3. Ce-am făcut în iunie 2021 când am ales parlamentul? Oare nu ne-am confirmat intențiile anterioare?

Da, eu susțin acest parcurs european, dar nu după regulile PASului. Ei trebuie întâi să-și asume responsabilități pentru toate acțiunile foaaaarte puțin europene și democratice pe care le-au făcut în raport cu cetățenii (putem deschide aici multe paranteze: reforma justiției, mișmașurile de la Cuciurgan, contractul cu gazprom etc). În schimb ei profită de faptul că protestele sunt organizate de niște hoți pentru a le discredita- care tot din cauza super reformelor stau în libertate.

Să arate întâi poporului că au urmat ei parcursul european și pe urmă să tot ceară de la noi.

Tatiana Crețu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *