CSI / RusiaExterneRăzboiUcraina

Orban: „Trăim într-un moment foarte periculos. Este nevoie de pace cât mai curând în Ucraina”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat cu privire la pericolul izbucnirii unui al treilea război mondial şi a făcut un apel la instaurarea păcii cât mai curând în Ucraina, transmite miercuri, Agerpres.

Astfel, în cadrul unui interviu acordat comentatorului politic american Tucker Carlson şi postat pe pagina sa pe platforma X, fosta Twitter, şeful guvernului de la Budapesta s-a pronunţat pentru un acord cu Rusia asupra noii arhitecturi de securitate ”pentru a furniza securitate, suveranitate pentru Ucraina, dar nu aderarea la NATO”.

”Trăim într-un moment foarte periculos. Al treilea război mondial ar putea bate la uşă. Trebuie să avem mare, mare grijă”, a subliniat Orban.

”Dacă vreo ţară europeană ar trimite trupe pe teren, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia. Şi am fi în al treilea război mondial, imediat. Aşadar, acum este un moment foarte periculos”, a adăugatacesta.

Vă amintim că la jumătatea lunii iulie, Viktor Orban, a avertizat că aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia.

”Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial”, a susţinut premierul ungar într-un interviu pentru Kossuth Radio. 

De asemenea, Orban a acuzat Occidentul că doreşte ca războiul din Ucraina să continue, fără însă a formula nici măcar o singură critică la adresa ţării invadatoare, Rusia.

”Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul” a declarat el din oraşul Sopron, unde a avut loc o reuniune a guvernului timp de 3 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Viktorash, ciocul mic si capu’nainte …
    Iar ai vorbit in front neintrebat !
    Daca va e asa de draga ruSSia ,nu va opreste nimeni si nimic sa va reintoarceti pe pamanturile ancestrala de unde ati migrat aici acum o mie de ani !
    Stiu ca curvasaria este larg raspandita la voi asa ca….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *