Externe

Ostaticii de la Bamako au fost eliberați, dar teroriștii încă nu au fost prinși

„În prezent, ei (teroriștii) nu mai au niciun ostatic și forțele de ordine sînt pe urmele lor”, a declarat ministrul securității interne din Mali, Salif Traoré.

În același timp, o sursă de securitate străină a declarat că în hotel au fost găsite 18 cadavre și că trupe speciale franceze venite din Burkina Faso participă la operațiune alături de cele maliene.

Dintre cele 170 de persoane luate ostatice 140 sînt clienți și 30 angajați ai hotelului. Clienții sînt cei mai mulți străini, de cel puțin opt naționalități. Conform ultimelor informații, numărul malienilor din hotel ar fi fost de 45, iar printre străini s-ar număra 20 de indieni, 7 algerieni, 2 germani, 4 belgieni, cel puțin 7 chinezi, cel puțin 2 americani, 15 francezi (dintre care 12 angajați ai companiei Air France), 7 turci (membri ai echipajului unui avion al Turkish Airlines), doi ivorieni, doi spanioli, un rus, un senegalez și un canadian.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă africană Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida. Identitatea celor decedați încă nu este cunoscută. Autoritățile locale afirmă că doi sau trei atacatori au fost uciși, fiind confirmată și moartea unui belgian, înalt funcționar în cadrul parlamentului valon.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *