CSI / RusiaInternaționalRăzboiUcraina

Papa Francisc după vizita la Moscova a trimisului pentru pace al Vaticanului: ”Nu se întrevede un sfârșit al războiului din Ucraina”

Papa Francisc a afirmat, la finalul vizitei de trei zile pe care trimisul pentru pace al Vaticanului a făcut-o la Moscova, că ”nu se întrevede un sfârșit al războiului din Ucraina”, relatează Reuters.

”Realitatea tragică a acestui război, al cărui sfârșit pare să nu se întrevadă, cere tuturor un efort creativ comun pentru a imagina și a croi căi de pace”, a declarat Papa Francisc în fața unei delegații religioase a Patriarhiei de la Constantinopol, potrivit BiziDay.ro

Astfel, potrivit Vaticanului, trimisul papei, cardinalul italian Matteo Zuppi, s-a întâlnit, la Moscova, cu unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, și cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill. Sursa citată de asemenea a precizat că scopul vizitei a fost ”identificarea unor inițiative umanitare, care ar putea deschide drumuri spre pace”.

Vă amintim că la începutul lunii iunie, cardinalului Zuppi s-a întâlnit și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *