Frumusețe

Păr strălucitor

1. Spală corect părul. Evident că îngrijirea începe de la şamponare sau, mai bine spus, de la frecvenţa spălării părului. Spălatul zilnic pe cap nu este o idee prea bună, dacă podoaba ta capilară e lipsită de strălucire. Şamponările dese nu fac decât să îndepărteze stratul protector de sebum şi să favorizeze deteriorarea părului. Iar spălarea zilnică şi masarea energică a scalpului contribuie la îngrăşarea rapidă a părului.

2. Clăteşte-ţi părul cu apă rece. După fiecare spălare pe cap, clăteşte-ţi părul cu apă uşor răcită sau chiar rece, dar numai pe lungime. Apa rece închide cuticulele, făcând suprafaţa firului de păr perfect netedă.

3. Alege produse pe bază de silicon. Produsele de îngrijire pe bază de silicon sunt extraordinare pentru menţinerea strălucirii. Siliconul conferă protecţie firului de păr, păstrându-i cuticulele în poziţie adecvată. Acesta nu lasă ca temperatura ridicată a plăcii de întins părul sau a foehnului să distrugă firul de păr.

4. Nu utiliza produse care conţin alcool. Produsele pentru îngrijire care conţin alcool usucă, degradează şi îi răpesc strălucirea părului. Spuma de păr este un produs distructiv pentru părul tău, având un conţinut ridicat de alcool. Pentru strălucire foloseşte ceară de păr.

5. Alege cu grijă peria de păr. Perierea zilnică şi coafatul afectează structura părului prin îndepărtarea uleiurilor naturale secretate de scalp. Foloseşte o perie din păr natural sau din lemn.

Timpul 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *