CSI / Rusia

„Părinții maniacului, luați-l la voi. Ați crescut un ciudat și un criminal”. Ce a pățit femeia care a pus un bilet pe mormântul părinților lui Putin

Miercuri, 12 octombrie, femeie în vârstă de 60 de ani a fost plasată în arest la domiciliu de un tribunal din Sankt Petersburg după ce a fost acuzată de profanare de morminte, relatează publicația rusească independentă Meduza. Irina Țibaneva a fost reținută la începutul săptămânii după ce a lăsat un bilet pe mormântul părinților președintelui Rusiei, Vladimir Putin pe care a scris ca cei care i-au dat viață ”să-l ia la ei”.

Potrivit legislației din Federația Rusă, pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Femeia în vârstă de 60 de ani din Sankt Petersburg a fost acuzată că pe 6 octombrie a fost la mormântul părinților lui Putin și a lăsat un mesaj pe care scria: „Părinții maniacului, luați-l la voi, a provocat atâta durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal”, transmite Hotnews.

Un paznic a semnalat apariția biletului și a contactat autoritățile. Polițiștii au identificat-o pe Irina Țibaneva la începutul săptămânii după ce au văzut imaginile de pe mai multe camere de supraveghere din cimitir.

Irina Țibaneva a recunoscut că ea a pus biletul, iar polițiștii au făcut un test ADN care a confirmat că hârtia avea urme ale pielii femeiii și o expertiză grafologică, dovenind că este scrisul rusoaicei, dar și o expertiza lingvistică a concluzionat că nota conținea o ”evaluare negativă a președintelui rus Vladimir Putin”.

Nu este primul bilet la mormântul părinților lui Putin

Nu este clar cum a reușit Irina Țibaneva să ajungă la mormântul lui Vladimir Putin și Mariei Putina, părinții președintelui rus, deoarece paza a fost întărită în cimitir la sfârșitul lunii septembrie după ce o activistă, Anastasia Filippova, a pus un mic afiș pe care scria: ”Dragi părinți! Fiul vostru se comportă prost! Lipsește de la orele de istorie, se ceartă cu colegii, amenință că aruncă în aer toată școala! Acționați!”.

În fața instanței, Țibaneva a spus că a făcut acest gest pentru că tocmai văzuse o emisiune și ”a realizat că totul era foarte înfricoșător, totul era foarte trist, că muriseră o mulțime de oameni”.

Procuratura a cerut ca Țibaneva să fie arestată preventiv pentru că ”este suspectată de o infracțiune al cărei pericol public constă în insultarea memoriei morților, a celor decedați, a sentimentelor celor vii față de cei morți”.

Ulterior, judecătorul a plasat-o pe Țibaneva în arest la domiciliu până la 8 noiembrie 2022, interzicându-i să folosească internetul, telefonul și poșta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *