CSI / Rusia

„Părinții maniacului, luați-l la voi. Ați crescut un ciudat și un criminal”. Ce a pățit femeia care a pus un bilet pe mormântul părinților lui Putin

Miercuri, 12 octombrie, femeie în vârstă de 60 de ani a fost plasată în arest la domiciliu de un tribunal din Sankt Petersburg după ce a fost acuzată de profanare de morminte, relatează publicația rusească independentă Meduza. Irina Țibaneva a fost reținută la începutul săptămânii după ce a lăsat un bilet pe mormântul părinților președintelui Rusiei, Vladimir Putin pe care a scris ca cei care i-au dat viață ”să-l ia la ei”.

Potrivit legislației din Federația Rusă, pedeapsa maximă este de cinci ani de închisoare.

Femeia în vârstă de 60 de ani din Sankt Petersburg a fost acuzată că pe 6 octombrie a fost la mormântul părinților lui Putin și a lăsat un mesaj pe care scria: „Părinții maniacului, luați-l la voi, a provocat atâta durere și necazuri, toată lumea se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal”, transmite Hotnews.

Un paznic a semnalat apariția biletului și a contactat autoritățile. Polițiștii au identificat-o pe Irina Țibaneva la începutul săptămânii după ce au văzut imaginile de pe mai multe camere de supraveghere din cimitir.

Irina Țibaneva a recunoscut că ea a pus biletul, iar polițiștii au făcut un test ADN care a confirmat că hârtia avea urme ale pielii femeiii și o expertiză grafologică, dovenind că este scrisul rusoaicei, dar și o expertiza lingvistică a concluzionat că nota conținea o ”evaluare negativă a președintelui rus Vladimir Putin”.

Nu este primul bilet la mormântul părinților lui Putin

Nu este clar cum a reușit Irina Țibaneva să ajungă la mormântul lui Vladimir Putin și Mariei Putina, părinții președintelui rus, deoarece paza a fost întărită în cimitir la sfârșitul lunii septembrie după ce o activistă, Anastasia Filippova, a pus un mic afiș pe care scria: ”Dragi părinți! Fiul vostru se comportă prost! Lipsește de la orele de istorie, se ceartă cu colegii, amenință că aruncă în aer toată școala! Acționați!”.

În fața instanței, Țibaneva a spus că a făcut acest gest pentru că tocmai văzuse o emisiune și ”a realizat că totul era foarte înfricoșător, totul era foarte trist, că muriseră o mulțime de oameni”.

Procuratura a cerut ca Țibaneva să fie arestată preventiv pentru că ”este suspectată de o infracțiune al cărei pericol public constă în insultarea memoriei morților, a celor decedați, a sentimentelor celor vii față de cei morți”.

Ulterior, judecătorul a plasat-o pe Țibaneva în arest la domiciliu până la 8 noiembrie 2022, interzicându-i să folosească internetul, telefonul și poșta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *