Actualitate

Părinții soldaților ruși morți în Ucraina, sfătuiți de autorități „să nu facă tam-tam”. „Vom găsi mai târziu o modalitate de a vă comemora băieții”

„Toate instituțiile de presă locale au fost instruite de guvernul regional să nu publice date despre pierderile din Ucraina”, a scris jurnalista.

Olga Ivșina a menționat că știe „cazuri în care oficialii locali fac presiuni asupra părinților victimelor, ordonându-le să tacă”.

„Nu e nevoie să faceți tam-tam, vom găsi mai târziu o modalitate de a vă comemora băieții”, e mesajul pe care îl primesc familiile îndoliate.

Statul major ucrainean a transmis miercuri, 30 martie, un nou bilanț al pierderilor pe care le-ar fi suferit armata rusă de la începutul invaziei, pe 24 februarie. Potrivit estimărilor, neverificate independent, 17.300 de soldați ruși au fost uciși.

Datele diferă mult de cele oferite de partea rusă. Conform Ministerului rus al Apărării, care a publicat ultimul raport pe 25 martie, 1.351 de soldați ruși au murit luptând în Ucraina de la începutul a ceea ce Moscova numește o „operațiune specială”, iar 3.825 au fost răniți.

Însă, pe 21 martie, tabloidul pro-Kremlin Komsomolskaya Pravda (KP) a publicat un articol, citând Ministerul Apărării, în care relata că 9.861 de militari ruși au murit în invazia Ucrainei – o cifră care depășea la acea vreme și estimările serviciilor de informații americane cu privire la bilanțul deceselor rușilor. La scurt timp, publicația a șters articolul și a acuzat un atac cibernetic.

Un oficial NATO a precizat recent că „o estimare mai precisă ar fi între 7.000 și 15.000 de morți”.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșhuk a declarat recent că Rusia refuză să furnizeze Ucrainei liste cu trupele dispărute, astfel încât trupurile acestora să poată fi returnate, potrivit The Guardian.

Rusia a fost, de asemenea, acuzată că a folosit crematorii mobile și chiar topitorii pentru a ascunde numărul real al trupelor ucise în conflictul din Ucraina.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *