Politică

Parlamentele R. Moldova și României se vor reuni sâmbătă la Chișinău. Situație jenantă pentru cei din PAS – nu toți deputații români vor fi lăsați de vameșii moldoveni să treacă hotarul

O ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc sâmbătă, la Chișinău, la finalul căreia cele două legislative de pe ambele maluri ale Prutului vor adopta o declarație comună.

Parlamentul de la București va fi reprezentat de președintele Senatului, Florin Cîțu, de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, de liderii de grup, de șefii de comisii și parlamentari de la toate partidele politice parlamentare.

Reuniunea celor două parlamente este o premieră.

Timpul a scris anterior că George Simion, Președintele AUR face parte din delegația Parlamentului României, dar având în vedere poziția anti-unionistă a celor din PAS, se pare că deputatul nu va fi lăsat nici de această dată să treacă hotarul, restricția impusă de regimul Plahotniuc-Dodon fiind păstrată de „pro-europenii și pro-românii” care conduc astăzi R. Moldova.

Va anula Biroul Migrație și Azil al MAI interdicția de intrare în R. Moldova impusă de Dodon, deputatului român George Simion?

Cei șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, expulzați ilegal din Republica Moldova în anul 2018, au dreptul de a intra și de a se afla pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Legii 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova.

Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne a revizuit actele administrative emise în privința cetățenilor turci, profesori în cadrul Liceului ,,Orizont”, ca urmare a Hotărârii CtEDO Ozdil Republicii Moldova nr. 42305/18 din 11 iunie 2019.

Biroul de Migrație și Azil poate anula chiar astăzi interdicția impusă lui George Simion de a veni în R. Moldova, de ce nu o face?

Decizia Biroul de Migrație și Azil al MAI condus de PAS, în care a revizuit un act administrativ, demonstrează că interdicția impusă lui George Simion de Dodon, este de facto susținută și de regimul actual al Maiei Sandu.

Deputatul AUR, George Simion este în lista deputaților Parlementului României care vor participa la ședința comună a Parlamentelor României și R. Moldova din 18 iunie.

Delegaţia din partea Camerei Deputaţilor care va merge la această şedinţă este alcătuită din preşedintele forului, Marcel Ciolacu, membrii Biroului permanent, liderii grupurilor parlamentare, preşedinţii comisiilor permanente ale Camerei, preşedinţii comisiilor comune ale Camerei şi Senatului, care sunt deputaţi, membrii Guvernului care sunt deputaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Bineinteles ca nu ii va fi ridicata interdictia lui G. Simion. Pas doar este coleg de alianta cu psrm asa ca toate actele adoptate de colegi ramin in vigoare.

  2. există totuși niște limite de limbaj și de comportament.
    pentru mine, dacă sunt depășite acele limite (cele pe care le consider eu, deci sunt subiectiv), opiniile politice ale acelei persoane nu mă interesează deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *