Eveniment

Parlamentul a adoptat Legea poștei

 „Proiectul legii poștei garantează dreptul utilizatorilor de a beneficia de servicii poștale, prin reglementarea serviciului poștal universal, care creează condițiile necesare pentru furnizarea continuă a serviciilor poștale de calitate și la un preț accesibil în toate localitățile Republicii Moldova. Totodată, la etapa de consultări publice, proiectul de lege a fost susținut de către furnizorii privați de servicii poștale," a declarat Vitalie Ciolac, viceministrul TIC, în cadrul ședinței legislativului.

Documentul prevede liberalizarea continuă a sectorului poștal. Sub rezerva statului rămâne doar serviciul de trimitere a corespondenței cu limitele de greutate de până la 350 de grame. În calitate de organ de reglementare a sectorului poştal urmează a fi desemnată Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Proiectul legii poștei asigură armonizarea legislației naționale la Directivele UE de profil și se înscrie în Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană și asigură concordanța legislației naționale cu prevederile Directivelor și standardelor europene de calitate.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *