UE / Nato

Parlamentul Finlandez a votat pentru aderarea la NATO. Când va înțelege Chișinăul că neutralitatea nu te protejează de tancurile rusești?

Autoritățile finlandeze au discutat anterior despre posibila aderare cu „aproape toate” cele 30 de țări NATO.

Parlamentul finlandez a sprijinit aderarea la NATO. Decizia a fost susținută de 113 de deputați. Au fost 12 deputați împotrivă.

Putin a atacat Ucraina nu pentru că a vrut să adere la NATO, ci pentru că nu era în NATO. Neutralitatea R. Moldova – cel mai mare fake-news din ultimii 30 de ani

Motivul pentru care Rusia a invadat Ucraina nu este pentru că Ucraina a vrut să adere la NATO, ci pentru că Ucraina nu era în NATO. Nu vezi mulți polonezi, lituaniei sau estonieni care pun la îndoială decizia țării lor de a adera la NATO. Mă întreb de ce.

În ceea ce privește extinderea NATO, care ar crește riscul unui război ruso-american: gândiți-vă de ce avem această discuție chiar acum când Rusia invadează un stat non-NATO. Fără extinderea NATO, arenele potențiale de escaladare ar fi Polonia, România, Bulgaria și Țările Baltice, pe lângă Ucraina.

Încă aștept ca cineva să ofere un argument contrafactual convingător despre modul în care SUA și Europa ar fi mai sigure astăzi în absența „expansiunii” NATO.

Neutralitatea nu te protejează de tancurile rusești

În timp ce Suedia și Finlanda se pregătesc asiduu să adere la NATO, politicienii lași din Chișinău continuă să mintă populația despre „neutralitatea” care protejează R. Moldova.

În fața pericolului de a fi invadat de armata rusă, în fața unei amenințări care acum privește întreaga civilizație occidentală, nu există loc de neutralitate. Aceasta ar fi, mai curând, primul pas către capitulare.

R. Moldova nu a fost niciodată, de facto, neutră. Din clipa declarării independenței față de URSS, până astăzi ea a avut mereu trupe rusești pe teritoriul său.

Putin, fasciștii din R. Moldova și tancurile lui nu dau doi bani pe ce scriu moldovenii în Constituție. Criză de securitate provocată de războiul ruso-ucrainean ar trebui să-i determine pe politicienii pro-europeni din Chișinău să se trezească din somnambulism și anunțe clar intenția de a renunța la idioțenia numita „neutralitate”. Încă nu e prea târziu să o facă.

Continuarea acesti politici lașe și duplicitare s-ar putea să marcheze negativ orice perspectivă de aderarea europeană. Ce scuze vor inventa la vară politicienii, dacă Ucraina va avansa pe calea integrării, iar R. Moldova – nu?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dar de ce Ucraina nu era in NATO,ea s-a adresat cu cerere de intrare in NATO inca prin 2014-2015 ? Europa nu a dorit sa o primeasca in NATO,impotriva a fost chir Merkel… iar celelalte tari nu au insistat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *