Politică

Partidul „Șor”, EXCLUS din Parlament, iar deputații acestuia – „eliminați” din structurile parlamentare internaționale. „Avem o datorie să curățăm Parlamentul de elementele organizației criminale”

Orice referință la Partidul „Șor” în actele Parlamentului a fost exclusă joi, 22 iunie, prin voturile deputaților, după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțional această formațiune condusă de fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru implicare în jaful bancar, relatează Ziarul Național.

De asemenea, cei cinci deputați ai Partidului „Șor”, care nu vin la ședințele Parlamentului de mai multe luni, vor figura ca „deputați independenți” în toate comisiile parlamentare și grupurile de prietenie cu legislativele altor state.

Tot în ședința de astăzi, deputații respectivi au fost excluși din toate delegațiile Parlamentului în structurile parlametare internaționale și bilaterale, dar și din Biroul permanent al Legislativului.

„Avem o datorie să curățăm Parlamentul de elementele organizației criminale”, a afirmat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Deputații socialiști și comuniști au declarat că „nu participă la vot” în aceste chestiuni.

„Era și de așteptat”, a comentat Igor Grosu.

Vă amintim că, pe 19 iunie curent, magistrații Curții Constituționale (CC), au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *