Actualitate

Pe 21 martie va fi marcată Ziua Internațională a Pădurilor

Pentru anul 2016, aceasta zi poartă un generic deosebit – “Pădurea și apa”, accentuînd problemele apei și importanței pădurilor în menținerea regimului hidrologic și aprovizionarea populației cu apă curată, la care contribuția vegetației forestiere este enormă.

Tradițional și anul acesta, Agenția „Moldsilva" elaborează un plan de acțiuni ce include organizarea la nivel național și local, a unui șir de activități de promovare și celebrare a „Zilei Internaționale a Pădurilor”.

În perioada 21-25 martie, se va desfășura campania de informare și mediatizare, pentru a încuraja participarea societății civile, mass-media, ong-uri de mediu la acțiuni de plantare, protejarea resurselor forestiere, dar și conștientizare a importanței pădurilor ca element indispensabil pentru viață, care ofera aer curat și apă, contribuie la minimalizarea schimbărilor climatice.

Mesajul de bază al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) este rolul pădurilor în furnizarea apei dulci a planetei, care este esențială pentru viață. Gestionarea durabilă și sustenabilă a pădurilor este scopul primordial atît pentru instituțiile specializate naționale și internaționale, cît și pentru oamenii simpli, consumatori ai resurselor naturale.

Agenția “Moldsilva”, împreună cu entitățile silvice subordonate, partenerii de dezvoltare, dar și programele/proiectele, care vin să ajute sectorul forestier, sunt implicate într-o serie de manifestări și acțiuni consecrate acestui eveniment.

Aici puteți vedea planul de activități.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *