Actualitate

(PERCHEZIȚII ÎN TOATĂ ȚARA – GALERIE FOTO) Contrabandă de proporții în centre comerciale și la ”Calea Basarabiei”

Polițiștii și procurorii au descins la domiciliile, depozite, punctele comerciale, oficiile şi automobilele figuranţilor unei grupări criminale, efectuînd concomitent peste 30 de percheziții atît în mun.Chișinău cît și pe întreg teritoriul țării în vederea combaterii fenomenului contrabandei.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și speciale de investigații a fost identificată o reuniune stabilă de persoane fizice și juridice ce au creat un grup criminal organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.

Activitatea membrilor grupului criminal era îndreptată la comercializarea mărfurilor obținute prin contrabandă prin intermediul a 7 centre comerciale bine cunoscute și 5 gherete din piața ”Calea Basarabiei” din capitală.

Deși marca comercială este una, subdiviziunile comerciale sunt înregistrate după diferiți agenți economici cu o evidență contabilă unică.

În cadrul acțiunilor de investigație au fost identificați până la moment 9 membri ai acestei grupări, fiecare avînd rolul său în activitatea infracţională de eschivare de la achitarea impozitelor (vamale şi fiscale). Dintre aceștia fac parte 4 femei și 5 bărbați cu vîrste cuprinse între 32 și 67 de ani.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *