Actualitate

Peskov: Finlanda a inventat motive pentru închiderea frontierei, Kremlinul nu le acceptă

Kremlinul a calificat drept inacceptabile acuzațiile Finlandei potrivit cărora polițiștii de frontieră ruși aduc în mod deliberat migranți la granița finlandeză pentru a provoca o criză, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a spus că “punctele de trecere a frontierei sunt folosite de cei care au dreptul legal de a face acest lucru și, în acest sens, polițiștii noștri de frontieră respectă pe deplin toate instrucțiunile lor oficiale”.

Finlanda ar putea închide complet granița terestră cu Rusia – mass media
“Și dacă încearcă să găsească niște motive neverosimile, atunci, din nou, nu acceptăm astfel de acuzații împotriva noastră aici”, a spus el.

Kremlinul a comentat, de asemenea, rapoartele potrivit cărora Finlanda ar putea închide în zilele următoare punctele de control rămase la frontiera sa terestră cu Rusia.

“Nu provoacă decât un regret profund, deoarece cu Finlanda avem relații de lungă durată, foarte bune, pragmatice, bazate pe respect reciproc. Și, bineînțeles, regretăm că aceste relații au fost înlocuite de o astfel de poziție exclusiv rusofobă, la care au început să adere liderii acestei țări”, a declarat Peskov.

Joia trecută, Finlanda a decis să închidă punctele de control de frontieră de la Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra și Niirala, din cauza unei creșteri a migrației ilegale. Acestea au fost închise traficului începând de sâmbătă.

Potrivit informațiilor disponibile, autoritățile finlandeze apreciază că autoritățile ruse sunt implicate în transportul solicitanților de azil ilegal către frontiera finlandeză.

Polițiștii de frontieră finlandezi au raportat că, în ultimele luni, un număr excepțional de mare de persoane fără documente de intrare au încercat să intre în Finlanda prin punctele de control de la frontiera de sud-est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *