Ultima oră

Peste 200 kg de peşte afumat a fost confiscat de poliţie

La solicitarea forţelor de ordine el n-a prezentat niciun act legal ce i-ar permite desfăşurarea acestei activităţi, iar condiţiile în care se pregătea peştele s-au dovedit a fi antisanitare.

Bărbatul avea un cuptor confecţionat artizanal în care se afuma peştele, fără a respecta normele obligatorii de producere. Poliţiştii au depistat peşte afumat în asortiment care urma să fie transportat în pieţele comerciale din capitală. La fel, au fost depistate butoaie cu peşte şi scrumbie, pregătite pentru procesul de afumare în cuptor.

De la faţa locului forţele de ordine au ridicat peste 200 kg de peşte afumat şi l-au transportat la depozitul special de păstrare.

În prezent poliţiştii investighează versiunile privind originea producţiei, precum şi cercul de persoane implicate, însă nu este exclus că peştele ar fi fost adus din regiunea transnistreană. Deocamdată bărbatul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de 3 000 lei.

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău informează consumatorii că au dreptul legal să solicite de la vânzători certificatele de calitate a producţiei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *